Leidinggevende bediening

Bij Café de Unie kan je verschillende dingen op verschillende plekken leren. Zo ga je worden ingezet als runner voor het eten en voor het drinken in de bediening, je kan worden ingezet achter de bar om de bestelde dranken serveer gereed te maken of je word achter in ons restaurant ingezet om daar mee te helpen draaien. Wij zijn open vanaf 10 tot 1 (doordeweeks) of 2 (donderdag t/m zaterdag) uur 's nachts. Er zijn dus open en sluit diensten of tussen diensten. Bij ons ga je alles leren wat er in je stage werkboek staat maar daarnaast kan er ook zeker wat dieper worden ingegaan op aspecten zoals drank en productkennis maar ook extra technieken.

  • locatie
    's-Hertogenbosch
  • periode
    1-1-2021 t/m 1-6-2021
  • gewijzigd
    07 november 2020
  • beschikbaar
    1

Café de Unie, een 'Unieke' leerplek!!


Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • Werkt met de kassa
  • Neemt reserveringen aan
  • Ontvangt gasten
  • Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • Maakt dranken serveergereed
  • Serveert de bestelling en ruimt af
  • Creëert en onderhoudt de sfeer
  • Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • Controleert de voorraad
  • Ontvangt en controleert de bestelling
  • Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • Bestelt de voorraad
  • Reclameert foute levering bij de leverancier
  • Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • Verzamelt informatie
  • Stelt de menukaart op
  • Selecteert dranken
  • Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • Maakt een operationeel plan
  • Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Begroot financiën
  • Bewaakt financiën
  • Stuurt medewerkers aan
  • Voert intern formele gesprekken

Naar wie zijn wij op zoek?

Als student moet je beschikken over wat sociale handigheid, je moet leuk om kunnen gaan met mensen en wat durven te zeggen/vragen aan de gasten. De student moet over minimale kennis van producten beschikken (zoals het verschil tussen een gewone pils en een speciaal bier of het verschil tussen oude- en geitenkaas). De leerling mag wat initiatief durven te tonen. De leerling moet enige praktijk vaardigheden hebben, de leerling moet met een dienblad kunnen lopen en de leerling moet 2 borden op 1 hand kunnen dragen (dit wordt ook nog extra geoefend).

Wat biedt het bedrijf?

Wij hebben een leuk hecht team zonder veel doorloop, bijna iedereen die bij ons begint blijf zeker ruim een jaar aan het Café vastgeroest zitten waardoor we een leuk team hebben met veel vaste gezichten wat ook weer heel fijn is voor de gasten. Mocht de student motivatie hebben om veel meer te leren dan dat hij/zij nodig heeft voor school (zoals extra bier/wijn cursussen om de kennis te vergroten) is daar altijd ruimte voor. Er zijn naast of na je stage ook veel dingen mogelijk, zo heb je bijvoorbeeld kans op een vaste aanstelling en daarbij kans op wat doorgroeimogelijkheden. De leermeester (Gijs de Groot) is bijvoorbeeld ooit zelf begonnen als stagiaire en heeft een contract gekregen, vervolgens is hij doorgegroeid als bedrijfsleider en leidt hij nu zelf stagiaires op. Je krijgt dus genoeg kansen!

Opleiding Leidinggevende bediening

Crebonummer: 25170
Leerweg: bol

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor zij-instromers

zoek school
lees verder