12 november 2020

Campagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie

Nieuws foto

Stagediscriminatie is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem, waarvan mbo-studenten de pijnlijke gevolgen dragen. De campagne #KIESMIJ tegen stagediscriminatie brengt het probleem onder de aandacht en helpt werkgevers, scholen en studenten om het aan te pakken. SBB is een van de initiatiefnemers van de campagne.

Minister van Engelshoven: ‘’Hoe frustrerend is het als je moeilijk een stageplek kunt vinden vanwege je achternaam! En dan niet één of twee keer, maar wel vijftien keer. Het komt nog te vaak voor. Soms bewust, soms onbewust. Hoe dan ook is dat onacceptabel. Want je knakt een droom, je geeft jonge mensen van 16 of 17 jaar oud het gevoel dat er geen plaats voor ze is in de maatschappij. Deze campagne moet mensen daarvan bewustmaken en helpen om hiervan af te komen.’’

Direct naar #KIESMIJ.