Retailspecialist

Stichting Kunstmuseum Den Haag Een retail stage tussen de kunstwerken

Het Kunstmuseum beschikt over drie fysieke winkelverkooppunten; twee in het Kunstmuseum en één in het Fotomuseum. Ook hebben we een online winkel. De winkels verkopen catalogi, boeken, en briefkaarten aansluitend op tentoonstellingen en de collectie van het museum. Ook verkoopt de winkel andere artikelen die commercieel interessant zijn, bij het publiek en binnen het karakter van het Kunstmuseum passen. Je komt terecht in een klein team dat samen voor de winkel zorgt. Je werk is dus veelzijdig en afwisselend. Wat ga je doen? -Je treedt op als winkelverkoper. -Je zorgt voor orde en netheid in de museumwinkel. -Je bent bezig met het fysieke voorraadbeheer en tellen van de voorraad. -Je voorziet artikelen van barcode/prijssticker. -Je helpt bij de inrichting in overleg met de inkoper/adviseur van de museumwinkel. -Je zorgt voor een sluitende kasopmaak aan het einde van de dag. -Je treed gastvrij en behulpzaam op naar de bezoekers

Naar wie zijn wij op zoek?

Dit heb jij in huis: -Je doet de opleiding MBO Retail Specialist (25809), niveau 3 -Je hebt een pro-actieve, zelfstandige werkhouding. Je bent geduldig, hulpvaardig en gastvrij. -Je hebt interesse in kunst en de culturele sector. -Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. -Je beheerst de Nederlandse taal. -Je vindt een goede relatie en samenwerking met je collega’s en derden belangrijk. -Je hebt al ervaring opgedaan in retail (wenselijk, maar niet noodzakelijk)

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden: -Praktijkervaring in een omgeving waar je omringd wordt door kunst en cultuur. -Een plek waar je jouw passie of interesse in kunst kan combineren met je vak. We moedigen stagiaires aan tijdens werktijd de museumcollectie te bezoeken omdat het belangrijk voor ons is dat je weet wat er in het museum speelt en dat je de connectie tussen de collectie en de producten in de winkel leert kennen. -300,- stagevergoeding bij een fulltime aanstelling (36 uur). Als je minder dagen loopt wordt het bedrag daarop aangepast. -2 proefdagen om wederzijds kennis te maken, en aan te voelen of dit een geschikte plek is voor jou. -We moedigen je aan om events in het Kunstmuseum bij te wonen: dit is goed voor je netwerk- en werknemersvaardigheden en een mooie kans om het Kunstmuseum beter te leren kennen. Denk aan een opening van een tentoonstelling, of de maandelijkse 'KM Academie' waarin een collega of afdeling vertelt waar ze mee bezig zijn, maar ook borrels en feesten.

Wat ga je leren?

  • Verleent hospitality, adviseert en verkoopt in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W1 Ontvangt de klant en begeleidt de klantreis in de verkoopomgeving
  • B1-K1-W2 Voert gespecialiseerde adviesgesprekken met klanten
  • B1-K1-W3 Handelt de verkoop af en/of rondt de klantreis in de verkoopomgeving af
  • B1-K1-W4 Verdiept zich in producten en diensten van de retailonderneming
  • Voert retailondersteunende en professionaliserende taken uit
  • B1-K2-W1 Werkt aan professionaliteit in de retailorganisatie
  • B1-K2-W2 Verzorgt de goederenstroom en geeft aanwijzingen
  • B1-K2-W3 Verzorgt de artikelpresentatie en/of visual merchandising
  • B1-K2-W4 Begeleidt, ondersteunt en instrueert collega’s
  • B1-K2-W5 Doet operationele verbetervoorstellen

lees verder