Business Administration & Control Specialist

Stichting Kunstmuseum Den Haag Een financiële stage in het Kunstmuseum

Binnen het museum is de afdeling financiën verantwoordelijk voor het financiële beheer en de financieel administratieve verwerkingsprocessen. Het team bestaat uit een financieel manager en 4 medewerkers. Jaarlijks is er sprake van ongeveer 5000 inkoopfacturen, 1500 verkoopfacturen, 500 kasmutaties en 1000 overige mutaties. De afdeling omvat 4 fte. De budgetten worden beheerd door meerdere budgethouders, de centrale coördinatie ligt echter bij de afdeling Financiën. Een stagiair bij de afdeling financiën: · Boekt inkoopfacturen · Maakt verschillende specificaties van grootboekrekeningen · Koppelt verschillende crediteuren-/debiteurenrekeningen · Salarismutaties inlezen in boekhoudprogramma · Neemt deel aan vergaderingen · Kijkt mee met verschillende collega’s

Naar wie zijn wij op zoek?

-Je hebt interesse in zowel financiële-processen als in de culturele sector (dit is fijn, maar geen voorwaarde) -Je bent zelfstandig, proactief en hebt een positieve instelling. -Je bent communicatief sterk, sociaal en durft contact te leggen met medewerkers. -Je vind een goede relatie met je collega's belangrijk. Je werkt goed samen. -Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. -Je gaat nauwkeurig te werk en kunt goed overzicht bewaren. -Je vind het werken in een klein team in een rustige omgeving juíst prettig en níet saai.

Wat biedt het bedrijf?

-300,- stagevergoeding bij een fulltime aanstelling van 36-uur. Als je minder dagen stage loopt wordt dit bedrag in verhouding aangepast. -De mogelijkheid om het opdoen van praktijkervaring te combineren met jouw passie of interesse in kunst. We moedigen je aan om tijdens werktijd de museumcollectie te bezoeken omdat het belangrijk voor ons is dat je weet wat er in het museum speelt. -Voldoende persoonlijke begeleiding, we zijn erg benieuwd naar jouw persoonlijke leerdoelen en helpen je graag. -We moedigen je aan om events in het Kunstmuseum bij te wonen want dat is goed voor je netwerk- en werknemersvaardigheden én een mooie kans om het Kunstmuseum en je collega's beter te leren kennen. Bijvoorbeeld een opening van een tentoonstelling, de maandelijkse 'KM academie' waar een afdeling laat zien waar ze mee bezig zijn, borrels en feestdagen. -Er is bij ons ruimte voor initiatief en het nemen van verantwoordelijkheid. -Een stageplaats die van waarde is op je CV.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Verricht activiteiten voor financieel beheer
  • P4-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P4-K1-W2 Doet verbetervoorstellen m.b.t. geld-, goederen- en informatie beweging
  • P4-K1-W3 Handelt financieel-administratieve taken af
  • P4-K1-W4 Verricht werkzaamheden t.b.v. de periodeafsluiting en belastingaangifte

lees verder