Zelfstandig werkend kok

De Club Up & Sociëteit De Kring

De leerling (hij/zij/hen) gaat in de keuken van het restaurant van de sociëteit werken. De dagen beginnen doorgaans om 14:00 voor de MEP. De keuken gaat om 18:00 open voor gasten, en sluit weer om 22:00. Daarna ruimt het keukenteam de keuken op. Wij hebben een internationale keuken, we bereiden gerechten van over de hele wereld. WE maken alles zelf, waarbij alle keukentechnieken weleens aan bod komen. De leerling draait in het keukenteam mee en krijgt daarbij de kans om met alle aspecten van keuken kennis te maken. Daarbij wordt gekeken naar wat de leerling al kan, en wat die graag wil leren.

Naar wie zijn wij op zoek?

niveau 2

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat

lees verder