Hoe kunnen wij Stagemarkt.nl verder verbeteren? Geef je mening!

Meewerkend horeca ondernemer

De meewerkend horecaondernemer is oprichter, eigenaar en/of bedrijfsleider van een kleinschalig restaurant, café of bar. Hij is belast met de operationele leiding van het bedrijf, bepaalt en bwaakt het sociaal-hygiënisch beleid en hij werkt mee aan de uitvoering van dagelijkse werkzaamheden; van het opnemen van bestellingen en drankjes serveren tot het opmaken van de rekening en afscheid nemen van de gast. Hij is in het bedrijf verantwoordelijk voor een passende sfeer, afgestemd op de bedrijfsformule en het gastvrijheidsconcept. De meewerkend horecaondernemer is zich bewust van de invloed van zijn dubbelrol als collega en eigenaar, leidinggevende of werkgever. Verder is hij een koersbepaler en vernieuwer. Iemand die risico's durft te nemen en kan handelen in onzekere situaties.

  • locatie
    Assen
  • periode
    9-4-2021 t/m 31-1-2023
  • gewijzigd
    09 april 2021
  • beschikbaar
    2

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

Opleiding Meewerkend horeca ondernemer

Crebonummer: 25185
Leerweg: bol

lees verder