Leidinggevende bediening

De student leert het hele traject kennen met betrekking tot de dagelijkse gang van zaken. Het openen en sluiten van de zaak. Het klaarzetten van buffetten en zalen. Het verzorgen van de juiste mise en place. Het maken van mastiek. Maar natuurlijk ook het aansturen van een klein team van medewerkers.

  • locatie
    De Meern
  • dagen pw
    4
  • periode
    1-9-2022 t/m 31-8-2023
  • gewijzigd
    18 maart 2022
  • beschikbaar
    1

Leidinggevende bediening


Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P4-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
  • P4-K2-W3 Selecteert dranken
  • P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
  • P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
  • P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P4-K3-W4 Begroot financiën
  • P4-K3-W5 Bewaakt financiën
  • P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
  • P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken

Naar wie zijn wij op zoek?

De student kan de gast goed 'lezen'. Dat wil zeggen dat hij goed aanvoelt wat de verwachtingen zijn van een gast. Is het een zakelijk bezoek, dan zal er anders gereageerd worden, dan wanneer het een informele lunch is. De student zal er een eer in scheppen om de verwachtingen van de gast te overtreffen.

Wat biedt het bedrijf?

Bij een goede samenwerking behoort een vaste aanstelling zeker tot de mogelijkheden.

Opleiding Leidinggevende bediening

Crebonummer: 25170
Leerweg: bbl

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Opleiden voor een mbo-certificaat

Vergoeding

  • Salaris in overleg

lees verder