Restaurant de Zaak Manager/ondernemer horeca
De student zal gedurende 5/6 maanden aan de hand van de bedrijfsleider/ operationeel manager. Gedurende deze 5/6 maanden zal de student een duidelijk beeld krijgen wat de dagelijkse taken en werkprocessen van een leidinggevende inhouden. Dit varieert van het openen/ afsluiten van het restaurant, het onderhouden van contact met de verschillende leveranciers tot het aansturen van de diverse medewerkers. Na 5/6 maanden dient te student in staat te zijn om het restaurant (weliswaar onder supervisie) zelfstandig te runnen.
Naar wie zijn wij op zoek?
De student beschikt over voldoende commercieel inzicht, denkt en handelt als een ondernemer, weet op een motiverende manier zijn/ haar personeel aan te sturen en beschikt over voldoende basis kennis op gebied van gastheerschap en keuken skills.
Wat biedt het bedrijf?
De student komt terecht in een goed op elkaar ingespeeld, jong en dynamisch team. De student krijgt de kans om zichzelf te ontwikkelen. De lat wordt bepaalt door de student zelf. Het streven is om de student op het einde van zijn/haar stage het complete restaurant "fictie" een aantal dagen te kunnen runnen.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten