Sport- en bewegingsleider

VollinGo (Volleyballen in Gouda) Word jij ook bij ons volleybal jeugdtrainer?

Wij kunnen altijd (hulp)trainers gebruiken bij onze jeugdteams. Wij hebben diverse jeugdteams, met kinderen in leeftijd variƫrend van 4 tot en met 18 jaar. De volleybalspeeltuin is van 4-8 jaar, Mini's van 8-12 jaar, C/B/A-jeugd van 12-18 jaar. Onder leiding van de hoofdtrainer bereid je de training voor, en geef je samen de training, waarbij je een deel van de groep voor je rekening neemt. Als dat goed gaat, kan je ook zelfstandig training gaan geven. We hebben door het jaar heen toernooitjes voor de mini's waarbij je meewerkt aan de organisatie, door bijv scheidsrechters en tellers te regelen. Of we hebben vriendjestoernooien, pietentoernooien, ouder-kindtoernooien of schoolvolleybaltoernooien, waarvoor dingen moeten worden georganiseerd en activiteiten begeleid, samen met de andere trainers. En we geven nog trainingen en clinics op andere plekken in Gouda waar je bij kunt helpen. Deze activiteiten vinden met name plaats in de zaal, maar 's zomers ook buiten op onze beachvelden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Als je zelf een volleyballer bent is dat een voordeel, maar het hoeft niet mits je het maar wel leuk vindt om te volleyballen en hiervoor balgevoel hebt. Spelregels kan je via een online training (bij)leren. Je hebt genoeg overwicht over de kinderen die je begeleidt. Je kunt ze aansturen, en weet tevens de sfeer goed te houden. Focus ligt op jongere kinderen. Wanneer het goed blijkt te gaan en je voldoende volleybalkennis hebt, zou je ook training kunnen geven aan oudere jeugdteams (mogelijk leeftijdsgenoten). Belangrijk is creativiteit om de training interessant en uitdagend te houden, met name voor jongens. Ook is het belangrijk te signaleren wanneer iemand achterblijft, niet mee kan komen, die geholpen moet worden. Je staat voor onze normen en waarden, dat iedereen een kans moet krijgen, en dat we elkaar met respect behandelen. Wij vragen voor onze trainers altijd een VOG aan. Trainingen zijn meestal tussen 17:00 en 21:30 uur, evenementen ook overdag en zaterdag.

Wat biedt het bedrijf?

We zijn een gezellige vereniging met heel veel jeugdleden en jongeren. We hebben een kantine waar je op zaterdag kan mee-eten en waar we ook vaak feestjes of andere gezellige avondjes hebben. De thuiswedstrijden van ons Dames-1 team zijn erg gezellig. Als je het naar je zin hebt, en als je een goede enthousiaste trainer bent, dan kan je in een volgend seizoen bij ons trainer worden van een of enkele teams. Wij betalen onze vaste trainers een vergoeding.

Wat ga je leren?

  • Aanbieden van een les of training
  • B1-K1-W1 Bereidt een les of training voor
  • B1-K1-W2 Voert een les of training uit
  • B1-K1-W3 Begeleidt en instrueert SB-deelnemers
  • B1-K1-W4 Evalueert de les of training
  • Organiseren en uitvoeren van een toernooi of evenement
  • B1-K2-W1 Bereidt het toernooi of evenement voor
  • B1-K2-W2 Voert een toernooi of evenement uit
  • B1-K2-W3 Evalueert het toernooi of evenement met het team

lees verder