Kok

HCR Het Wapen van Harmelen Het Wapen van Harmelen, een stageplek in het Groene Hart van Nederland met verrassend veel mogelijkheden. Een werkplek met uitzicht over de weilanden en in een gezellig team.

De student gaat leren hoe hij vaktechnisch de lekkerste gerechten kan bereiden voor onze (hotel)gasten. Hij werkt samen met andere koks en stagiaires in onze grote keuken met uitzicht over de weilanden. De keuken bereid gerechten voor onze hotelgasten, lokale gasten, feesten en partijen en diverse borrels waarbij mooie hapjes geserveerd worden. Voor partijen maken wij mooi opgemaakte buffetten. In de ochtend beginnend met het voorbereiden van de mise en place. Vervolgens is het tijd om de lunch te verzorgen voor onze lunchgasten die plaats hebben genomen in ons gezellige café, restaurant of terras. De keuken houd zich ook bezig met seizoensgerechten zoals heerlijke asperges, mosselen, maar ook stampotten in de winter. In de namiddag tijd om zelf te eten. Daarna is het tijd om klaar te maken voor de avond met vele diners in het restaurant. De stagiaire houd zich bezig met voorgerechten en desserts, assisteren van de kok.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij vragen van de student om zich in te leven in de wensen van de gasten, creativiteit, flexibiliteit en oog voor detail. In ons vak is het belangrijk om mee te denken met de wensen van de gast. Wij hebben veel verschillende doelgroepen die ons bedrijf bezoeken. De gerechten moeten er altijd netjes en verzorgd uitzien. Elk gerecht moet een mooie creatie zijn waar je zelf trots op bent. In ons bedrijf werken nog meer stagiaires die samenwerken met elkaar. Zo kunnen de stagiaires kennis met elkaar uitwisselen, maar ook op sociaal vlak is dit een fijne bijkomstigheid.

Wat biedt het bedrijf?

Het Wapen van Harmelen biedt de student een mooie stageplaats waar veel geleerd kan worden op vele vlakken, omdat wij veel doelgroepen in ons bedrijf mogen ontvangen. Deze stageplaats is daarom nooit saai. Er zijn zeker mogelijkheden om verder te groeien bij ons in de keuken van begin tot chef kok. In het bedrijf werk je in een team. De keuken en de bediening hebben veel contact met elkaar. In de namiddag eten de personeelsleden gezamenlijk met elkaar. Even een gezellig momentje hoort er ook bij. De student kan bij ons zijn eigen creativiteit kwijt. De student verzint zelf een gerecht die hij samen met de leermeester maakt en op het menu komt. Wij hebben in ons bedrijf een leuk en gezellig team die zorgt voor elkaar.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder