Manager / ondernemer horeca

Grand Cafe Markt 5 Stage Team Markt 5 Lichtenvoorde niveau 4 Meewerkend Horeca Ondernemer

Werkend leren en lerend werken; persoonlijke begeleiding in een professioneel horecabedrijf (3 locaties in overleg mogelijk, allen in centrum Lichtenvoorde). Een gezellig team, met een gezonde mix tussen jong&oud. Markt 5 dé dagzaak: grand-café segment, ochtendkoffie t/m lunch, middagborrel t/m diner en gezellig naborrelen, sfeervol binnen of groots buiten op het terras. In het algemeen: Achterhoekse horeca op moderne wijze, maar met nette etiquette terwijl we laagdrempelig blijven. Hip hoekpand aan het marktplein, met aaneengesloten de locatie Next Door, voor besloten groepen, feesten en evenementen. Tot slot iets verderop hét authentieke Lichtenvoordse begrip: de horecakelder, door ons omgetoverd tot moderne, stadse foodbar met Oosterse accenten. Shared dining met cocktails en sushi als signaturen. Veel facetten dus, zonder persoonlijkheid te verliezen: management-streven is aandacht voor ieder individu, zeker ook de leerling!

Naar wie zijn wij op zoek?

Teamplayer, oog voor detail, "anpakker"/harde werker/"niet kletsen, maar poetsen", intrinsieke motivatie voor het vak, de vaardigheden en producten/ingrediënten.

Wat biedt het bedrijf?

Werken en leren in een gezellig team; we helpen je gezamenlijk naar een hoger niveau, op meerdere gebieden. Denk aan sociaal, communicatief, professionele houding, zelfstandigheid en zeker ook o.a. zelfverzekerdheid. Als jij inzet toont, je bewijst, dan staat daar uitbreiding van verantwoordelijkheden en/of vrijheid tegenover. Daarbij roosteren we schappelijk en is er in overleg veel mogelijk.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder