Zelfstandig werkend kok

Stichting Museum Slot Loevestein Stage zelfstandig werkend kok -2023

Voor de opleiding zelfstandig werkend kok heeft Loevestein de uitdaging die je zoekt! Loevestein biedt de mogelijkheid om jouw stage op verschillende afdelingen te ervaren. Zo hebben wij verschillende horecalocaties en kun je verschillende functies vervullen binnen je stage. Neem vooral een kijkje op www.slotloevestein.nl of op onze socials om te zien wat er allemaal te doen is! Wat ga je leren? • Beheren van keukenvoorraad • Meedenken over gerechten op de menukaart • Kostenbeheersing • Menu-engineering • Meedenken over het verbeteren van gerechten en menu • Zelfstandig (voorbereidend) koken • Koken voor grote groepen zoals bruiloften • Koken voor luxe diners • Koken voor de gasten van ons Bed & Breakfast • Koken voor ons zelfbedieningsrestaurant • HACCP procedures

Naar wie zijn wij op zoek?

Jij bent een enthousiaste student die zich graag breed wil ontwikkelen in de horeca branch. Je hebt een pro-actieve houding, kunt pieken als dat nodig is en doet graag dat stapje extra om de gast tevreden te stellen. Je bent een echte team-player en kunt je passie voor eten en drinken goed overbrengen.

Wat biedt het bedrijf?

Je komt in een hecht en enthousiast team terecht, op een mooie locatie waarbij je verschillende horecawerkzaamheden mag verrichten. Je krijgt de begeleiding die je nodig hebt en we geven jou de ruimte om je te ontwikkelen in de werkzaamheden die jij wilt leren. Loevestein is geen dag hetzelfde, van een dag in onze Taveerne tot het in de watten leggen van een bruidspaar tijdens de dag van hun leven.. In overleg krijg je een mooie stagevergoeding en reiskostenvergoeding.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder