De Oude Smidse Steenwijk Jong ambitieus bedrijf zoekt enthousiaste gastheer of gastvrouw!
3 maart 2022 opende restaurant De Oude Smidse zijn deuren. Een jong bedrijf met een jonge ondernemende eigenaren. Een unieke kans om te leren, te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Chef Martin Veenstra (30) heeft in verschillende (sterren) zaken gewerkt, mede als chef kok. Martin kookt volgens de klassieke kookstijl met een moderne twist. MaƮtre Eva Stoffels (24) is verantwoordelijk voor de voorkant en heeft haar ervaring opgedaan bij diverse bedrijven, en heeft de nodige wijnopleidingen afgerond. De Oude Smidse is een kleinschalig restaurant gelegen in centrum Steenwijk, met plek voor 14 tot 18 gasten. Er wordt 1 menu aangeboden (3- tm 6-gangen) wat maandelijks wisselt. Er wordt gekookt met veel lokale en Nederlandse producten. Tijdens je stage krijg je een goed beeld hoe alle aspecten binnen een restaurant werken. Er is vol op de mogelijkheid om te leren op het gebied van wijn/spijs, gastvrijheid en ondernemerschap.
Naar wie zijn wij op zoek?
Tijdens de stage is er vol op de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wel vragen wij tijdens de stage dat de student zelfstandig te werk kan gaan. Uiteraard helpen wij de student op weg, maar enige zelfstandigheid is een vereiste in ons bedrijf.
Wat biedt het bedrijf?
Tijdens je stage bij ons heb je de mogelijkheid om van dichtbij alle aspecten van een restaurant te bekijken. We zijn een jong en ambitieus team en erg hecht met elkaar. We "proberen" gezamenlijk te lunchen en dineren en sluiten onze werkdag af met een drankje!
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op