De Oude Smidse Steenwijk Jong ambitieus bedrijf zoekt leergierige enthousiaste kok!
3 maart 2022 opende restaurant De Oude Smidse zijn deuren. Een jong bedrijf met een jonge ondernemende eigenaren. Een unieke kans om te leren, te groeien en jezelf verder te ontwikkelen. Chef Martin Veenstra (30) heeft in verschillende (sterren) zaken gewerkt, mede als chef kok. Martin kookt volgens de klassieke kookstijl met een moderne twist. Maître Eva Stoffels (24) is verantwoordelijk voor de voorkant! De Oude Smidse is een kleinschalig restaurant gelegen in centrum Steenwijk, met plek voor 14 tot 18 gasten. Er wordt 1 menu aangeboden (3- tm 6-gangen) wat maandelijks wisselt. Er wordt gekookt met veel lokale en Nederlandse producten. Tijdens je stage heb je volop de kans om mee te draaien in een beginend bedrijf. Je kan de fijne kneepjes afkijken en Martin helpt je om het meeste uit je stage te halen! Leuke ideeën, recepten uitproberen, wijn spijs combinaties in gedachten? Laat het vooral weten, we staan open voor alles!
Naar wie zijn wij op zoek?
Tijdens de stage is er vol op de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Wel vragen wij tijdens de stage dat de student zelfstandig te werk kan gaan. Uiteraard helpen wij de student op weg, maar enige zelfstandigheid is een vereiste in ons bedrijf.
Wat biedt het bedrijf?
Tijdens je stage bij ons heb je de mogelijkheid om van dichtbij alle aspecten van een restaurant te bekijken. We zijn een jong en ambitieus team en erg hecht met elkaar. We "proberen" gezamenlijk te lunchen en dineren en sluiten onze werkdag af met een drankje!
Wat ga je leren?
- Bereidt gerechten
- B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
- B1-K1-W2 Maakt mise en place
- B1-K1-W3 Past recepten aan
- B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
- B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
- B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
- B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
- Beheert keukenvoorraden
- B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
- B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
- B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
- Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
- P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
- P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
- P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
- P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers