Restaurant Somm
De student houdt zich bezig met de voorbereidende werkzaakheden, het restaurant gereed maken zodat de gasten kunnen arriveren en de afrondende werkzaamheden. Tijdens het servies zal de student eigen verantwoording hebben over een x-aantal tafels. De gasten adviseren bij zowel menu- als wijnkeuzes. De student zal naast het werken deel mogen nemen aan de wekelijkse wijntraining, proeverijen en de perfecte wijn-spijs combinatie mogen samenstellen.
Naar wie zijn wij op zoek?
- leergiering - harde werker - doorzettingsvermogen - geen 9-5 mentaliteit - collegiaal - oog voor detail - sociaal
Wat biedt het bedrijf?
Het leerbedrijf biedt een plek waar de student zichzelf kan zijn. Wij zijn een jong team waar hard werken en gezelligheid voorop staat. Kans op een vaste aanstelling is altijd aanwezig. Naast het restaurant beschikken wij over een wijnwinkel, hierdoor hebben wij de mogelijkheid om een grote wijnkaart te kunnen aanbieden aan onze gasten. Op dit moment bestaat onze wijnkaart uit meer dan 300 referenties.
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P3-K2-W1 Verzamelt informatie
- P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- P3-K2-W3 Selecteert dranken
- P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
- P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken
Kenmerken
- Met uitzicht op een vaste baan