Verzorgende IG

Ipse de Bruggen, Woonlocatie Sterrenlaan 22 Door stage te lopen bij Ipse de Bruggen maak je altijd meer mogelijk!

Op Sterrenlaan 20-22 wonen 14 (jong)volwassenen in de leeftijd tussen de 16 en 35 jaar oud met een licht tot matige verstandelijke beperking en bijkomende problematieken zoals autisme, ADHD, hechtingsproblematiek. Wij werken op de Sterrenlaan onder andere met pictogrammen, de geef me de 5 methodiek en competentie gericht werken. Als stagiair ben je altijd samen met een begeleider op de groep. Je ondersteunt bij de dagelijkse zorg en begeleiding van de cliƫnten zoals deze vastgelegd is in het zorg- en begeleidingsplan. Ook het huishouden en ondernemen van activiteiten horen daarbij. Je werkt mee in het rooster van de locatie. Als stagiair krijg je een vaste werkbegeleider. Hij of zij coƶrdineert de stagebegeleiding, ondersteunt je met begeleidingsgesprekken en geeft je feedback. Aan het einde van de periode geeft de werkbegeleider een beoordelingsadvies.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je hebt sociale vaardigheden. Je kunt je inleven in de ander. Je kunt initiatief nemen. (Of je wilt dit graag leren). Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel. (Of je wilt dit graag ontwikkelen). Je bent geduldig. (Of je wilt dit graag ontwikkelen).

Wat biedt het bedrijf?

Ipse de Bruggen biedt stagiairs de gelegenheid om tijdens hun opleiding praktische leerervaringen op te doen en op deze manier hun leerdoelen voor de beroepspraktijkvorming te behalen. Als stagiair krijg je een vergoeding volgens de cao Gehandicaptenzorg, berekend aan de hand van het gemiddeld aantal uren per week dat je stage bij ons loopt. Met elke stagiair wordt een stageovereenkomst afgesloten (overeenkomst tussen twee partijen: stagiair en Ipse de Bruggen). In de stageovereenkomst wordt met de stagiair het totale aantal stage-uren afgesproken. Voor het uitbetalen van de stagevergoeding wordt vervolgens uitgegaan van het gemiddeld aantal stage-uren per week gedurende de looptijd van de stage. Daarnaast wordt met elke stagiair en de onderwijsinstelling een beroepspraktijkvormingsovereenkomst (BPVO) afgesloten. (overeenkomst tussen drie partijen). Na positief afronden van jouw stageperiode zijn er mogelijkheden om (inval)werk te doen bij Ipse de Bruggen.

Wat ga je leren?

  • Bieden van zorg en ondersteuning
  • B1-K1-W1 Onderkent de gezondheidstoestand op somatisch en psychosociaal gebied (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W2 Adviseert en instrueert over preventie (Gezondheidsbevorderaar)
  • B1-K1-W3 Draagt mede zorg voor het individuele plan van de zorgvrager (Zorgverlener)
  • B1-K1-W4 Voert zorg-/begeleidingsactiviteiten uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W5 Voert verpleegtechnische handelingen uit (Zorgverlener)
  • B1-K1-W6 Communiceert met de zorgvrager en het sociale netwerk (Communicator)
  • B1-K1-W7 Stemt de zorgverlening af met de zorgvrager en betrokkenen (Organisator)
  • B1-K1-W8 Reageert op onvoorziene en crisissituaties (Organisator)
  • Werken aan organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Zorgt voor professionele ontwikkeling (Reflectieve EBP professional)
  • B1-K2-W2 Werkt samen met andere beroepsgroepen in de keten (Samenwerkingspartner)
  • B1-K2-W3 Draagt bij aan goede kwaliteit van zorg (Professional en kwaliteitsbevorderaar)

lees verder