Als stagiair zelfstandig werkend gastheer/-vrouw verwelkom je de gasten in jouw restaurant. Je luistert naar de wensen van de gast en geeft advies over de verschillende gerechten op de menukaart. Teamwork is erg belangrijk voor een zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, want je werkt veel samen met je collega’s. Op het park zijn een 5-tal verschillende restaurants aanwezig en deze restaurants hebben allemaal een eigen thema met een bijbehorende menukaart. Verder geef je ook al af en toe leiding aan andere medewerkers. Jouw takenpakket - Gasten ontvangen - Bestellingen opnemen en adviseren over de gerechten die op de menukaart staan - Dranken klaarmaken en samen met de gerechten serveren - Voorbereidingen treffen in het restaurant: tafels klaarzetten, opruimen, - Je probeert de verwachtingen van de gast te overtreffen - Begeleiden van de medewerkers van het restaurant waar jij op dat moment staat - Coachen, motiveren en sturen van medewerkers
Naar wie zijn wij op zoek?
Jouw profiel - Mbo-opleiding tot zelfstandig werkend gastheer/-vrouw - Passie voor de horeca - Je bent enthousiast, stressbestendig, flexibel en gemotiveerd - Het beheersen van de Engelse taal is een voordeel
Wat biedt het bedrijf?
Wat bieden wij jou? - Een uitdagende stage met veel eigen verantwoordelijkheid - De stagevergoeding is €500 bij een werkweek van 38 uur - Onze restaurants zijn officieel erkend door het kenniscentrum; er is goede begeleiding aanwezig Wat maakt deze stage anders? - De mogelijkheid om te verblijven op het park en gebruik te maken van alle faciliteiten zoals het zwembad, bowling- en tennisbanen - Mooie ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden; meer van onze voormalige stagiairs zijn na hun stage aan de slag gegaan bij Albron Center Parcs om te werken. Hoe gaaf!
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers