Als stagiair leidinggevende bediening geef je operationeel leiding aan de medewerkers van één van de horeca-outlets op het park De Kempervennen. Op het park zijn een 5-tal verschillende restaurants aanwezig en een supermarkt. In jouw restaurant ben jij het aanspreekpunt voor de gasten en motiveer je het team. Je houdt het overzicht en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Jouw takenpakket - Gasten ontvangen - Bestellingen opnemen en adviseren over de gerechten die op de menukaart staan - Dranken klaarmaken en samen met de gerechten serveren - Voorbereidingen treffen in het restaurant: tafels klaarzetten, opruimen, - Je probeert de verwachtingen van de gast te overtreffen - Begeleiden van de medewerkers van het restaurant waar jij op dat moment staat - Coachen, motiveren en sturen van medewerkers
Naar wie zijn wij op zoek?
Jouw profiel - Mbo-opleiding leidinggevende bediening - Passie voor de horeca - Je bent communicatief vaardig, gastgericht, flexibel en een echte ‘aanpakker’ - Je spreekt Nederlands en Engels, Duits is helemaal mooi meegenomen
Wat biedt het bedrijf?
Wat maakt deze stage anders? - De mogelijkheid om te verblijven op het park en gebruik te maken van alle faciliteiten op het park zoals het zwembad, bowling- en tennisbanen - Mooie ontwikkelkansen en doorgroeimogelijkheden; meerdere stagiairs zijn na hun stage aan de slag gegaan bij Albron Center Parcs in operationele en management functies. Hoe gaaf!
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P4-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
- P4-K1-W2 Bestelt de voorraad
- P4-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P4-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P4-K2-W1 Verzamelt informatie
- P4-K2-W2 Stelt de menukaart op
- P4-K2-W3 Selecteert dranken
- P4-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
- P4-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P4-K3-W1 Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid
- P4-K3-W2 Maakt een operationeel plan
- P4-K3-W3 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- P4-K3-W4 Begroot financiën
- P4-K3-W5 Bewaakt financiën
- P4-K3-W6 Stuurt medewerkers aan
- P4-K3-W7 Voert intern formele gesprekken