Het Montferland Leerling manager/ ondernemer horeca
Als student ga jij meelopen met de managers van ons bedrijf. Wij hebben binnen ons bedrijf drie managers. Zij zullen jou begeleiden gedurende jouw stage. Zo'n dag zal er in het vervolg uitzien. Onze managers beginnen de dag vaak achter de computer met het maken van de kamer sleutels, de uitchecklijst voor de volgende ochtend, ook worden de mail en de telefoon in principe de gehele dag bijgehouden. Ook springen de managers bij waar nodig in de bediening. Het serveren van gasten en inchecken bijvoorbeeld. Aan het eind van de dag wordt er natuurlijk gecontroleerd of de keuken en bediening medewerkers goed hebben afgesloten zodat de managers het laatste deel kunnen afmaken van het afsluiten. Denk dan bijvoorbeeld aan of alles uitstaat in de keuken er geen gas of ovens meer aanstaan. In de bediening dat alle tafels schoon zijn en opgedekt voor de volgende dag. Jij zult vooral de werkzaamheden achter de schermen gaan leren. Denk dan ook bijvoorbeeld aan het bewaken van de voorraad.
Naar wie zijn wij op zoek?
Als manager moet jij natuurlijk beschikken over bepaalde vaardigheden. Denk dan aan goed kunnen plannen, overzicht kunnen houden, gestructureerd werken, creatief zijn voor nieuwe plannen en als manager zijnde weet jij als geen ander hoe jij moet werken met gasten. Als er bijvoorbeeld klachten zijn over de manier van serveren of iets anders komt dit altijd terecht bij een manager en deze dient dit dan op te lossen. Ook moet een manager goed communiceren, het personeel dient naar hen te luisteren. Een manager maakt bij ons ook de roosters vandaar het goed moeten kunnen plannen en gestructureerd zijn. Ook het afspreken van bepaalde partijen denk dan aan bruiloften, buffetten of overige feesten organiseert de manager. HIj of zij gaat in gesprek met de gasten en overlegd hoe hun dag eruit wenst te zien. Er wordt dan gekeken naar bijvoorbeeld een datum, de mogelijkheden, een dj en het eten. Deze vaardigheden zijn eigen ten alle tijden van belang.
Wat biedt het bedrijf?
Als student zijn valt er veel te leren bij ons bedrijf. Dit omdat wij van veel markten thuis zijn. De manager is gedurende dag bezig met veel verschillende dingen en altijd druk. Vooral de variatie van de werkzaamheden markt het interessant en leerzaam. Je zult niet snel stil zitten want binnen het horeca vak is het algemeen bekend dat elke dag anders is en het nooit te voorspellen valt. Dit houdt je scherp en weet je in veel verschillende situaties op de juiste manier te handelen. Mocht jij het tijdens jouw stage periode het erg naar jouw zin hebben bij ons dan is er daarna altijd ruimte voor een gesprek voor eventuele doorgroeimogelijkheden of zelfs een kans op vaste aanstelling.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- P2-K2-W2 Checkt de gast in
- P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten
Kenmerken
- Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat