Broederenklooster boutique hotel en restaurant Enthousiaste student gezocht voor ons kleinschalige boutique hotel en restaurant!
De student gaat leren hoe de check in en uit procedures gaan, hoe je een telefoon gesprek voert met de gast, je leert hoe je reservering aanneemt, bevestigd en wijzigt. Je gaat facturen controleren en afrekenen met de gasten, ook ga je e-mails beantwoorden en bijzaken regelen voor de receptie, zoals sleutelkaartjes activeren, reserveringslijsten controleren en onze welkomstbrieven schrijven. Ook houd je de dagelijkse agenda's bij en maak je de lijsten klaar voor de housekeeping. Daarnaast ga je meedraaien in de bediening voor het ontbijt, lunch of diner. Je leert hoe we gasten verwelkomen en voorgaan naar tafel, welke gerechten we serveren, welke wijnen we schenken en hoe je bestellingen opneemt. Je leert hoe je koffie en cappuccino's moet maken en je helpt met de mise en place voor het restaurant. Je dag kan er dus op verschillende manieren uitzien, afhankelijk van je ambities en je exacte stage. Er kan meer focus zijn op het restaurant gedeelte of bijv. meer focus op de frontoffice.
Naar wie zijn wij op zoek?
Wij zoeken leerlingen die passie voor het vak hebben en hier verder in willen groeien. De student moet flexibel zijn en kunnen werken in een teamverband. Je moet gastvrij zijn en het leuk vinden om met gasten om te gaan. We zoeken vooral studenten met veel enthousiasme en graag willen leren!
Wat biedt het bedrijf?
Wij bieden een prachtige stage plaats in ons oude Klooster in Zutphen. Je gaat hier terug in de tijd met de prachtige oude details van het pand. Je gaat werken op gastronomisch en culinair hoog niveau en gaat alles leren over gastvrijheid. Je wordt breed opgeleid van frontoffice taken, tot taken in ons restaurant. Je leert bijvoorbeeld hoe je gasten voor het hotel moet in en uitchecken, hoe je facturen opmaakt, een betaling verwerkt en hoe je de mail en telefoon beantwoord. Je gaat gasten voor naar tafel en helpt de bediening te ondersteunen waar nodig. Je krijgt ook veel product kennis mee vanuit onze keuken. Ben je wijnliefhebber? Dan kan je je genot niet op in onze wijnkelder, we organiseren regelmatig proeverijen met ons team waardoor je hier je kennis ook mee kan vergroten! Je komt terecht in een jong en gedreven team waar je je volledig kan ontwikkelen, veel kan leren over het vak en waar je je goed kan oriƫnteren over waar je passie precies ligt.
Wat ga je leren?
- Onderneemt
- B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
- B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
- B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
- B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
- B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
- B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
- B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
- B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
- B1-K2-W3 Begroot financiën
- B1-K2-W4 Bewaakt financiën
- B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
- B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
- Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
- P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
- P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
- P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
- P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
- P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
- Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
- P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
- P2-K2-W2 Checkt de gast in
- P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
- P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
- P2-K2-W5 Checkt de gast uit
- P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
- P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan