Legal, Insurance & HR Services Specialist

Waag Wenters Budgetcoaching | Bewindvoering Waag Wenters - Persoonlijk en betrokken bewindvoerderskantoor in de Achterhoek

In een kleine organisatie kun Je alle aspecten van het bewindvoerdersvak leren kennen. Zo ga je leren hoe Je inkomende en uitgaande post en mail verwerkt en hoe je (vertrouwelijke) informatie vastlegt in de dossiers. Verder leer je hoe je contact hebt met instanties en cliënten en hoe je verschillende soorten aanvraagformulieren invult. Ook zijn het verzamelen van stukken, bankgegevens importeren en betalingen doen onderdeel van de werkzaamheden. Daarnaast ga je mee op huisbezoek bij cliënten, op afspraak bij hulpverleners en of bij de rechtbank. Je wordt dan ook betrokken bij alles waar je in het vak van bewindvoerder mee te maken hebt. Op deze manier leer je gegevens te verwerken, dossiers te vormen, aanvraagformulieren te lezen, in te vullen en te verzenden en gesprekken te voeren, zowel fysiek, als telefonisch of via whatsapp. Als bewindvoerder is communicatie met cliënten, hulpverleners, bedrijven en instanties namelijk erg belangrijk.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je bent netjes, secuur en een vlotte persoon. Je bent niet bang voor een beetje hectiek en soms ook wat creatief in het zoeken van oplossingen. Verder heb je een gezonde nieuwsgierigheid en ben je geïnteresseerd in mensen. Je krijgt namelijk te maken met heel uiteenlopende cliënten: Jong, oud, Nederlander, niet-Nederlander, man, vrouw, arm, rijk en mensen met schulden, een verslaving of een beperking. En voor al deze mensen doe jij je best om hen het leven net iets prettiger en comfortabeler te maken door de financiën goed te regelen, waardoor stress en zorgen worden weggenomen. Zijn er ook schulden, dan moet ook hiervoor een passende oplossing worden gezocht.

Wat biedt het bedrijf?

Ik heb een kleinschalig bewindvoerderskantoor waar je de mogelijkheid hebt om alle kanten van het bewindvoerdersvak te leren kennen. Juist deze kleinschaligheid maakt dat je met alle onderdelen van het vak te maken krijgt. Ik hou van persoonlijke contact, ben betrokken bij mijn cliënten en heb (bewust) een relatief klein werkgebied. Dit om soms net iets extra's voor cliënten te kunnen doen of een keer extra af te kunnen spreken. Het contact met cliënten, hulpverlening en instanties probeer ik zo laagdrempelig mogelijk te houden. Ik ben ZZP-er en werk vanuit huis. Je krijgt de beschikking over een volledig en comfortabel ingerichte werkplek, met een computer met eigen toegang tot de klantsystemen, twee beeldschermen, een telefoon en headset, zodat je ook op een volwaardige en prettige manier je werkzaamheden kunt uitvoeren. In principe mag je alle werkzaamheden die voorbij komen doen en meemaken.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Ondersteunt bij juridische en HR adviestrajecten
  • P5-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P5-K1-W2 Ondersteunt juridische of hr aanvragen en opdrachten
  • P5-K1-W3 Stelt standaarddocumenten op of vult ze in

lees verder