Bar-Brasserie Joris

  • Naam Bar-Brasserie Joris
  • Leerbedrijf ID 100162208
  • KvK naam Bar-Brasserie "Joris" B.V.
  • KvK nummer 53956192
  • KvK vestigingsnummer 000023793236
  • Bedrijfsindeling Restaurants
  • Telefoon +31306881321
  • Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
  • Totale capaciteit 0
  • Stage/bbl overeenkomsten 1

Organisatieprofiel

  • Omschrijving Bar Brasserie Joris is gelegen in het historische centrum van IJsselstein en wordt beschouwd als dé huiskamer van de stad. De locatie beschikt, naast de brasserie met 80 zitplaatsen, ook over een tweetal private dinings voor vergaderingen, borrels en kleine diners tot 30 personen en een high-end Bar (Bar Joris) waar zo'n 120 gasten kunnen verblijven. Met name op vrijdag is dit een zeer populaire plek om het weekend in te luiden. Vanaf 20.00 speelt daar dan ook een DJ. In de zomer is het heerlijk vertoeven op ons prachtige terras met 80 zitplaatsen, welke geopend is vanaf april t/m september. Wij zijn geopend van dinsdag t/m zondag voor lunch, borrel en diner vanaf 11.30. De keuken is geopend van 12.00 tot 21.00. Door de grote variëteit aan gasten, voeren wij een lunchkaart met "voor ieder wat wils" Onze dinerkaart bestaat uit een groot aantal kleinere, warme en koude gerechten (formaat tussengerecht) aangevuld met een aantal bijgerechten. In plaats van de traditionele gangen kiest men ervoor om juist meerdere gerechten te bestellen in de vorm van shared-dining of toch per gang te kiezen. Voor groepen vanaf 15 personen wordt een 3- of 4-gangen menu geserveerd. IJsselstein is centraal gelegen in Nederland, aan de Hollandse IJssel en goed te bereiken met de auto en openbaar vervoer (bus en tram). Op loopafstand van de brasserie liggen 2 grote parkeergarages en ook vanaf zowel de bus- als tramhalte is het 5 minuten lopen naar het centrum. Ondanks het statige pand waarin wij gehuisvest zijn, heerst er een hele informele sfeer. Geen stijve bedoening maar juist een ontspannen manier van werken met elkaar en uiteraard ook een gezellig sluitdrankje met je collega's hoort daar bij! Onder de algehele leiding van een bedrijfsleider bestaat de bediening uit 4 fulltimers versterkt met een groot aantal vaste oproepkrachten (tussen de 16 en 22 jaar). De keuken bestaat uit de chef-kok, souschef en 2 a 3 zelfstandig werkend koks. Als erkend leerbedrijf met meerdere leermeesters, bieden wij ieder schooljaar plaats aan meerdere leerlingen voor zowel bediening als keuken. BBL leerlingen werken 4 dagen per week (32 uur) en gaan 1 dag per week naar school. Het werkrooster geldt van dinsdag t/m zondag. De diensten variëren zodat zij zo allround mogelijk kunnen worden opgeleid voor zowel lunch als diner. Een BOL leerling werkt 1 of 2 dagen per week, ook in het rooster dat van dinsdag t/m zondag geldt.
  • Informatie Leren & Werken Als erkend leerbedrijf zijn wij trots op het feit dat al een groot aantal leerlingen, met succes hun opleiding bij ons hebben volbracht. Ook zijn er meerdere leerlingen geweest die meerdere niveaus bij ons hebben doorlopen. Door de korte lijnen met de leermeesters dagen wij iedereen uit om er het beste van te maken. Zowel vak- en productkennis is van belang, maar juist ook de persoonlijke ontwikkeling vinden wij minstens zo belangrijk om de studenten klaar te stomen voor hun vervolgtraject of een (vervolg)opleiding of bij een ander bedrijf. Leerlingen moeten zich thuis voelen bij ons. Dit houdt in dat ook zij bij teamuitjes, borrels en andere leuke activiteiten aanwezig zijn. Hoe dan ook; werken, leren, plezier maken, fouten maken en successen ervaren, alles passeert de revue om zo Bar Brasserie Joris nooit meer te vergeten!
  • Informatie Student Een stage bij Bar Brasserie Joris is, naast de verplichte onderdelen en opdrachten welke gedurende de stage gemaakt moeten worden, een stage waarbij veel ruimte is voor creativiteit, verantwoordelijkheid en zelfontplooiing. Doordat wij als bedrijf zelf ook altijd voor minimaal een 8.5 gaan, dragen wij graag onze kennis en kunde over om jullie zo allround mogelijk te maken binnen de door jullie gekozen discipline in de keuken of bediening. Learning by doing geldt bij uitstek voor onze branche. Naarmate de stage vordert komt er ook steeds meer ruimte om te ontdekken wat je nu echt leuk vindt en waarin je je wilt verbeteren. Kortom, waar wordt je blij van!
  • Organisatie kenmerken
    • Mogelijkheden voor zij-instromers