Buitengoed Slavante
- Naam Buitengoed Slavante
- Leerbedrijf ID 100171133
- KvK naam Buitengoed Slavante
- KvK nummer 14075691
- KvK vestigingsnummer 000018461441
- Bedrijfsindeling Dienstverlening voor uitvoerende kunsten
- Telefoon +31433210015
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 0
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Buitengoed Slavante is ingericht als “Grand-Café” met de allure van de tijd van haar oorsprong. De inrichting en entourage doen denken aan de vervlogen tijden van toen. Ontbijt, lunch en diner, of een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai of een lokale wijn met bittergarnituur, je voelt je gelijk thuis bij ons. Met idyllische natuur, wandelroutes en een magnifiek uitzicht is dit haast een plek waar je gewerkt moet hebben. Bij ons vind je diverse soorten gasten, van wandelaars met honden tot aan opa en oma’s met kleinkinderen en van bruiloftsgasten tot onze vaste carnavalsvereniging. Slavante is wijd en breid bekend, voor zowel Maastrichtenaren als bezoekers van heinde en verre. Slavante is ook bekend onder meerdere generaties: de draaimolen voor kinderen, bijvoorbeeld, is erg populair maar staat er tevens al heel lang: sommige oma’s van hier herkennen de molen nog maar al te goed, daar zij hun jeugd hier hebben doorgebracht. De openingstijden variëren afhankelijk van het seizoen, de winterperiode zijn wij geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Daarbuiten van 10.00 tot 18.00 uur en in de zomervakantie tot 21.00 uur. Verder hebben wij ook met regelmaat een bruiloft of diner in de avonduren, waarvoor wij graag ons beste beentje voorzetten. Buitengoed Slavante is een klein landgoed op de oosthelling van de Sint Pietersberg met zicht op de Maas en het Maasdal. Een slingerweg naar boven brengt u op de kleine parkeerplaats vanaf waar u het buitengoed al ziet liggen. Met ongeveer 80 zitplaatsen, een markante bar, twee grote kroonluchters en een majestueus balkonnetje is de “Salon” uit 1846 het hoofdgebouw van Slavante. Vooraan en aansluitend aan de Salon bevindt zich een overdekte veranda en daaromheen verschillende terrassen, elk met prachtig uitzicht op het Maasdal of ’s zomers in de verkoelende schaduw van de hoge bomen. Op het terras zijn 150 plaatsen. In de Serre – tevens verbonden aan de Salon – kunnen 40 gasten plaats nemen, met daar aansluitend een laatste, tevens afgebakend terras met nog 60 zitplaatsen. Op het grondgebied van Slavante ligt ook de oudste wijngaard van Nederland, waar wij rondleidingen en proeverijen voor grotere gezelschappen of een befaamde “Wijngaardlunch” verzorgen. Wij werken met producten van eigen bodem en streek en daarvoor werken wij samen met lokale ondernemers. Bij Buitengoed Slavante kan je terecht voor zowel klassiekers als voor bijzondere Limburgse specialiteiten, van een lekkere tosti tot aan het bekende “Zoervleis.” Onze keuken werkt met verse ingrediënten en produceert de gerechten voornamelijk eigenhandig. Het vaste team van Slavante bestaat uit 12 personen, waaronder een bedrijfsleider en chef-kok, aangevuld door een gevarieerd flexibel team van 40 parttimers die voornamelijk uit Maastricht komen. Veel van hen werken al langere tijd bij Slavante. Het is een hecht en vrolijk team; regelmatige teambuilding- en personeelsactiviteiten zijn een must. Toekomstige stagiairs of werknemers komen dus te werken in een flexibel, gevarieerd team.
- Informatie Leren & Werken Buitengoed Slavante heeft ervoor gekozen om stagiaires op te leiden om zo onze kennis – gebaseerd op jarenlang bijzonder werk op een bijzondere locatie – over te dragen op een nieuwe generatie horecatoppers. Het voordeel dat wij zien in het opleiden van stagiaires werkt twee kanten op. Ten eerste zijn wij ervan overtuigd dat wij stagiairs zowel vaktechnische begrippen als beroepsvaardigheden kunnen bijbrengen. Buitengoed Slavante biedt een leeromgeving voor verschillende facetten van de horeca (van terras lopen tot bijspringen in de keuken en uiteenlopende partijen). Ten tweede kunnen wij ook leren van leerlingen en stagiaires. Het onderwijzen en begeleiden van stagiaires houdt ons ook elke keer weer scherp omdat je, in zowel letterlijke als figuurlijke zin, een voorbeeldfunctie hebt ten opzichte van de stagiair. Bovendien zijn wij ons maar al te goed bewust van het feit dat wanneer een stagiair een leuke, productieve periode heeft gehad in het leerbedrijf, hij/zij in een latere periode van zijn/haar leven misschien zal terugkeren naar het bedrijf. Op deze manier proberen wij ook nieuwe mensen te werven die graag bij ons willen werken en kweken en faciliteren wij passie voor de horeca.
Buitengoed Slavante
- Naam Buitengoed Slavante
- Leerbedrijf ID 100171133
- KvK naam Buitengoed Slavante
- KvK nummer 14075691
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90740)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Bartender) (90751)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Fastfoodmedewerker) (90741)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Gastheer) (90742)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Bartender) (94151)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastheer/-vrouw) (94140)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90760)
- Kok (95100)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P2-K1)
- Bestelt de voorraad (P2-K1-W1)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P2-K1-W2)
- Beheert de opslag van de voorraad (P2-K1-W3)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P2-K2)
- Verzamelt informatie (P2-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P2-K2-W2)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P2-K3-W1)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K3-W2)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K3-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer) (90752)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94152)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94153)
Buitengoed Slavante
- Naam Buitengoed Slavante
- Leerbedrijf ID 100171133
- KvK naam Buitengoed Slavante
- KvK nummer 14075691
Contactpersonen (2)
-
Jurgen Dahmen Contactpersoon BPV, Praktijkopleider KokRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenKok
-
Danny Vermeulen Contactpersoon BPV, Praktijkopleider Gastheer / -vrouwRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenGastheer / -vrouw, Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw, Manager / ondernemer horeca, Facilitair leidinggevende, Allround hospitality medewerker, Luchtvaartdienstverlener
Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw, Manager / ondernemer horeca, Facilitair leidinggevende, Allround hospitality medewerker, Luchtvaartdienstverlener