Horeca Groep Leiden

  • Naam Horeca Groep Leiden
  • Leerbedrijf ID 100621680
  • KvK naam Horeca Groep Leiden B.V.
  • KvK nummer 56822391
  • KvK vestigingsnummer 000026330407
  • Bedrijfsindeling Financiële holdings
  • Telefoon +31715135194
  • Bedrijfsgrootte 251 tot en met 500 medewerkers
  • Totale capaciteit 2
  • Stage/bbl overeenkomsten -

Organisatieprofiel

  • Omschrijving De Horeca Groep gaat al een hele tijd terug. Tot 1996 om precies te zijn, toen founding father Richard van Leeuwen de Leidse binnenstad verrijkte met Stadscafé Van der Werff. Dat was de vliegende start van De Horeca Groep. Richard bouwde samen met zijn broer Wouter verder uit. Met steeds weer nieuwe verrassende horecaconcepten. Van het kleurrijke Tabú tot de flamboyante Bishop. Altijd nét voor de troepen uit, door kansen te zien én ze te grijpen. De broers Van Leeuwen deden het niet alleen. Ze deden het samen met al die enthousiaste, bevlogen topcollega’s die in de loop der jaren aan het vlammen waren bij DHG. In de keuken, de bediening, achter de bar én achter de schermen op de verschillende locaties. Anno nu zijn dat er bijna 300. Zij maken het verschil. Voor ons en zeker ook voor onze gasten. Zij maken De Horeca Groep. En daar verdienen ze alle credits voor. Onze gasten, variërend van jong tot volwassen, vinden een thuis in onze diverse restaurants. Van het kleurrijke Tabu, waar de lekkerste cocktails worden gemixt, tot het warme en gastvrije Stadscafé van der Werff, tot het genieten van authentieke Italiaanse smaken bij City Hall. Elk restaurant ademt zijn eigen karakter en charme, en biedt voor elk wat wils. Wat ons onderscheidt zijn onze kernwaarden, die de ruggengraat vormen van onze bedrijfscultuur: • Inspirerend: Wij leiden de markt met creatieve horecaconcepten en vernieuwend personeelsbeleid, waardoor zowel gasten als medewerkers zich thuis voelen. • Zuiver: Onze beloften worden omgezet in daden, en we moedigen open communicatie aan, zowel bij feedback als bij complimenten. • Autonoom: We stimuleren groei door vertrouwen te schenken aan keuzes, creativiteit en ideeën, en delen verantwoordelijkheid zonder angst. • Constructief: We bouwen stap voor stap aan onze concepten, missie en teamgeest, met zorgvuldige planning en toewijding. Bij De Horeca Groep vieren we zowel de kleine als grote successen, van bloeiende terrasseizoenen tot de lancering van nieuwe concepten. Voortdurend op zoek naar nieuwe kansen en ideeën, blijven we vooroplopen in de markt met creativiteit en onderscheidende strategieën. Wij zijn niet alleen trendsetters in de horecawereld, maar ook pioniers in duurzaamheid. Met bewustzijn over voedselverspilling en ecologische impact, werken we samen met Orbisk om met de AI-gestuurde weegschaal Orbi, voedselverspilling te verminderen en de planeet te sparen. Van het Singelparkdiner tot Cinema City Hall tot het bouwen van een eigen stadsstrand in Leiden, we blijven innoveren en verrassen. Bij De Horeca Groep creëren we niet alleen eetervaringen, maar ook herinneringen die een leven lang meegaan."
  • Informatie Leren & Werken De Horeca Groep ziet het begeleiden van leerlingen als een investering in de toekomst. Zeker in een tijd waarin we vanuit verschillende kanten worden geconfronteerd met het tekort aan goede vakkrachten, zien wij het als onze verplichting aan de horeca sector om ons steentje bij te dragen aan het oplossen van dit tekort. Het begeleiden van leerlingen en hen “aansteken” met onze eindeloze passie voor de horeca doen wij dan ook met heel veel plezier! "Geef ons maar ruwe diamanten!" Deze visie op het begeleiden van leerlingen behoeft misschien enige uitleg: Als leerbedrijf zijn wij ervan overtuigd dat iedereen die de juiste begeleiding krijgt en zelf onbevangen, leergierig en gemotiveerd is kan uitgroeien tot een waanzinnige briljant. Als leerling begin je vaak als een ruwe diamant. Om van een ruwe diamant een briljant te maken moet er gepolijst worden. Om dit zo goed mogelijk te doen is tijd en aandacht nodig. Daardoor vinden wij dat een leerling alles mag doen wat bijvoorbeeld een volleerd kok of medewerker bediening ook doet, maar niet moet worden ingezet als opvulling van het rooster of als productie medewerker. Het leerproces staat bij ons altijd voorop! Wij zien het als een groot compliment als een afgestudeerde leerling na zijn of haar opleiding aangeeft graag binnen één van onze bedrijven verder wilt groeien in zijn vak. Maar vinden het misschien nog wel gaver wanneer deze leerling ook buiten onze organisatie kan laten zien wat hij of zij bij en van ons geleerd heeft en op deze manier kan uitblinken in zijn vak. Om deze visie uit te dragen hebben wij binnen De Horeca Groep een opleidingsplan voor leerlingen uitgewerkt waarin aandacht voor de individuele leerling en zijn of haar leerproces voorop staat. Wij hebben aan de voor en achterkant van elke zaak leermeesters staan, die het beste uit de leerlingen willen halen. Iedere diamant moet immers op zijn eigen manier bewerkt worden tot briljant.
  • Informatie Student De Horeca Groep heeft verschillende samenwerkingen met opleiders in de regio. Zo onderhouden we goede contacten met het ROC Mondriaan, het Yuverta college, het MBO Rijnland, maar ook Hotelschool NHL Stenden in Leeuwarden. Zo zorgen we dat we continu op de radar staan en beschikbaar zijn om een nieuwe lichting (snuffel)stagiairs, leerlingen en andere potentiële nieuwe horeca vakkrachten een uitdagende, dynamische leerplek te bieden. Het laatste project waar wij De Horeca Groep aan deel heeft genomen is het zogeheten Hybride traject in samenwerking met MBO Rijnland. Per restaurant ontvingen wij gedurende 20 weken leerlingen in onze keukens en in de bediening. Zo konden zij in een vroeg stadium van hun opleiding al wat praktijkervaring opdoen. En met succes! De eerste vervolgstage- en leerplekken zijn daarna al ingenomen door leerlingen, die enthousiast zijn geraakt. Om te benadrukken dat wij bereid zijn om te investeren in de nieuwe generatie horeca vakkrachten, bieden wij onze leerlingen het volgende: - Opleiding betaald door DHG - Een splinternieuwe messenset voor onze leerling-koks - Vier dagen werken en één dag naar school. Ook de schooldag betalen wij door! - Altijd een nieuwe stageplaats voor het volgende jaar - Mogelijkheid op een vast dienstverband na einde opleiding Nadat City Hall in 2019 de 3e positie heeft behaald tijdens de verkiezingen voor leerbedrijf van het jaar, zijn we als groep hard aan de slag gegaan met de feedback uit het rapport. Zo hebben we veel medewerkers hun Leermeester-diploma laten halen. Hiermee willen we onze mensen laten zien dat we op alle niveaus het belangrijk vinden om door te leren, te enthousiasmeren, het beste uit jezelf te halen en je kennis door te geven aan een nieuwe generatie. Hierdoor hebben we afgelopen schooljaar weer een mooie start kunnen maken aan het opleiden van nieuwe gastheren/vrouwen en koks. Naast het begeleiden van BBL en BOL leerlingen in de keuken en bediening, bieden we ook MBO & HBO stage- mogelijkheden aan op het gebied van F&B control, HR, Marketing en Finance. Zo werken we vanuit de hele organisatie mee aan het opleiden en ontwikkelen van toekomstige arbeidskrachten. We begeleiden momenteel studenten van de Hogeschool Leiden op onze HR- en Marketing afdeling. En komen er zelfs studenten vanuit NHL Stenden, Leeuwarden om werkervaring op te doen op het gebied van Inkoop en F&B-control. Bij De Horeca Groep begint het leertraject al bij de kennismaking. In het eerste gesprek wordt er gevraagd wat de verwachtingen en wensen van de leerling zijn met betrekking tot het leertraject. Daar tegenover geven onze leermeesters ook duidelijk aan wat de leerling van ons kan verwachten en wat wij verwachten van de leerling. Dit wordt gedaan om van tevoren een duidelijk verwachtingspatroon te schetsen voor zowel leerling als leermeester. De verwachtingen worden in een document vastgelegd. Hierin staat onder andere dat wij van een leerling verwachten: • hij/zij toont inzet • hij/ zij stelt zich leergierig op • hij/zij gedraagt zich respectvol ten opzichte van anderen • hij/zij is samenwerkingsgericht • hij/zij is flexibel inzetbaar, dus ook op een aantal feestdagen • hij/zij moet zich houden aan afspraken die met de leermeester zijn gemaakt • hij/zij moet zich houden aan de schooltijden en schoolafspraken • hij/zij moet zich houden aan ons huisreglement, verzuimprotocol en protocol ongewenst gedrag Wat de leerling van de organisatie mag verwachten: • goede begeleiding in de praktijk, élke dag een leermeester aanwezig • wekelijks een één op één evaluatie moment • gezamenlijk opstellen van een jaarplanning • voldoende ruimte en tijd voor het leren en oefenen van taken • twee keer per jaar een leerlingen-dag, waarbij we de leerlingen betrekken bij de interne en externe workshops, zoals rondleidingen bij leveranciers • wanneer er sprake is van een goede inzet en houding, een contractaanbieding bij De Horeca Groep

Horeca Groep Leiden

  • Naam Horeca Groep Leiden
  • Leerbedrijf ID 100621680
  • KvK naam Horeca Groep Leiden B.V.
  • KvK nummer 56822391

Erkenningen

Sector: Economie en administratie

Horeca Groep Leiden

  • Naam Horeca Groep Leiden
  • Leerbedrijf ID 100621680
  • KvK naam Horeca Groep Leiden B.V.
  • KvK nummer 56822391

Contactpersonen (2)

Naam Rollen Opleidingen