Remeker

  • Naam Remeker
  • Leerbedrijf ID 100186394
  • KvK naam Remeker B.V.
  • KvK nummer 09072218
  • KvK vestigingsnummer 000000959634
  • Bedrijfsindeling Groothandel in zuivelproducten en spijsoliën en -vetten
  • Telefoon +31318482850
  • Bedrijfsgrootte 2 tot en met 9 medewerkers
  • Totale capaciteit 2
  • Stage/bbl overeenkomsten -

Organisatieprofiel

  • Omschrijving RemekerDe Remeker wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Acht weilanden horen bij de boerderij. Eén van de weilanden heeft een oude veldnaam, “Remeker”, waar we de naam van de kaas aan ontleend hebben. Een “reem” is een weiland, en “eker” betekent eik, dus de weilanden zijn omzoomd met eiken. Een rij eiken vormt een houtwal. Deze houtwallen zijn kenmerkend voor het landschap in de Gelderse Vallei.KoeienEr zijn honderd Jerseykoeien op De Groote Voort, mooie kleine bruine koeien, met grote, even bruine ogen. De Jersey is een eigenwijze koe en ze geeft extra dikke melk.KaasbereidingIn de kaasmakerij wordt om de dag de rauwe melk van onze koeien verwerkt tot kaas. Door de melk zelf te verwerken, kan de bijzonderheid ervan tot uiting komen in de kaas. We laten haar rijpen in ons kaaspakhuis, zodat de smaak zich langzaam kan vormen. Kaas van zes maanden oud noemen we Remeker, kaas van 18 maanden oud noemen we Olde Remeker. Er is nu ook een Remeker kaas met een natuurlijke korst; de Remeker Puur, deze kaas rijpt 8 tot 9 maanden.Kwaliteit als spiegelAlle elementen op het bedrijf, de bodem, het gras, de koeien, de mest, de melk én de kaas, spelen elkaar de bal toe en spiegelen ons op die manier kwaliteit. Als er iets niet goed gaat, proberen we altijd te zoeken naar de eigenheid van een proces, naar hoe de natuur het, in al haar overvloed, op een oorspronkelijke manier bedoeld heeft. Zo krijg je balans in de delen, en ontstaat een goed geheel. De smaak van de kaas komt eruit voort.Voor meer informatie: www.Remeker.nl Vermarkting van kaas en ghee naar groothandel, winkels en restaurants in Nederland en buitenland.
  • Informatie Leren & Werken De werkzaamheden die de stagiaires mogen doen zijn: zuivelverwerking, leren kaas maken, de kaas affineren, koeien melken, koeien voeren.
  • Informatie Student Praktijkopleider van de zuivelverwerking zal in november haar basiscursus praktijkopleider afronden. Een goede motivatie en een actieve werkhouding van de stagiair zijn een vereiste!geen werktijden bekend De stagiair zal in eerste instantie samenwerken met de boer en/of praktijkopleider. De verantwoordelijkheid in taken groeit na mate de stagiair bereid en bekwaam is een specifieke taak te vervullen. Stagiair zorgt zelf voor passende kleding en schoeisel. In de zuivelverwerking zijn er laarzen aanwezig. In overleg is een passende stagevergoeding mogelijk.Begintijd zuivelverwerking 07:30Eindtijd 16:00 Begintijd boerderij 06:00Eindtijd 16:00

Remeker

  • Naam Remeker
  • Leerbedrijf ID 100186394
  • KvK naam Remeker B.V.
  • KvK nummer 09072218

Erkenningen

Sector: Voedsel, natuur en leefomgeving

Remeker

  • Naam Remeker
  • Leerbedrijf ID 100186394
  • KvK naam Remeker B.V.
  • KvK nummer 09072218

Contactpersonen (3)

Naam Rollen Opleidingen