Sea Salt Saloon
- Naam Sea Salt Saloon
- Leerbedrijf ID 100421424
- KvK naam Madeleine Deux B.V.
- KvK nummer 63380226
- KvK vestigingsnummer 000032301960
- Bedrijfsindeling Restaurants
- Telefoon +31302340460
- Totale capaciteit 0
- Stage/bbl overeenkomsten 3
Organisatieprofiel
- Omschrijving Midden in de binnenstad, in de schaduw van de Domtoren, ligt Sea Salt Saloon. Wij zijn geen doorsnee restaurant maar laten gasten proeven van alles wat de zee te bieden heeft. Denk aan oesters, kreeft, sliptongen en dat allemaal geserveerd als kleine gerechten. Geen standaard 3 gangen menu dus, maar gasten de hele avond voorzien van kleine visgerechten! Ook wel ‘shared dining’. Wij hebben geen vlees op de kaart staan. Enkel vis en een paar vegetarische gerechten. Wij hebben een open keuken, het middelpunt van Sea Salt Saloon. Waar mensen ook aan de bar kunnen zitten, meekijken in de keuken. Dit zorgt voor veel interactie met gasten, met de keukenbrigade en natuurlijk met elkaar. Sea Salt Saloon is zeven dagen per week geopend. Op maandag na - dan zijn we om 16.00 open - zijn wij elke dag om 12.00 geopend voor de lunch. De keuken draait de hele dag door en sluit in het weekend rond 23.00. Dit draagt bij aan wat wij uit willen stralen; iedereen is altijd welkom voor een hapje en een goed glas wijn. Op de weekenddagen zijn wij in totaal met 10 personen aan het werk. Dit is inclusief de keuken, bedienend personeel en een afwasser. Op doordeweekse dagen is dit rond de 6 tot 7 personen.
- Informatie Leren & Werken Sea Salt Saloon is gestart op 5 januari 2016. We zijn een jong bedrijf met nu al een heel goede en bekende reputatie in Utrecht. Chef-kok Dieter Evers stuurt al sinds het begin ons keukenteam aan. Dit doet hij met veel passie en plezier! Ook in de keuken hebben wij altijd een leerling meelopen die bij ons de kneepjes van het vak leert. Naast Dieter hebben wij een souschef en zelfstandig werkende koks in keuken staan. Omdat wij met vis werken hechten wij er extreem veel waarde aan om met verse producten te werken. Elke dag wordt er dan ook verse vis aangeleverd door onze leveranciers W&A Fish uit Yerseke en Jan van As uit Amsterdam. We streven ernaar ook zoveel als mogelijk de vis uit het seizoen op de kaart te hebben. Dit resulteert er ook in dat wij regelmatig wisselen van menukaart. En jaarlijks gaan wij ook langs bij de leveranciers om nieuwe dingen te zien en te proeven. Naast je eindtaken waaraan je moet voldoen, heb je dus ook de kans om kennis te maken met andere kanten van de horeca! Sea Salt Saloon ligt midden in de binnenstad van Utrecht. Utrecht staat over het algemeen bekend als een stad met van alles wat. En dat is ook in Sea Salt Saloon te merken. Van studenten tot toeristen en dagjesmensen en van zakelijke gasten tot gezinnen, we hebben dus een divers publiek. Dit zorgt er altijd voor dat geen enkele dag hetzelfde is. Het is bij ons belangrijk dat je gastvrij bent en sociaal in de omgang. Omdat wij met een concept van ‘shared dining’ werken is het ook heel belangrijk dat onze menukaart goed aan gasten wordt uitgelegd. Je zal leren om op een rustige en duidelijke manier dingen uit te leggen aan tafel. Dit bij tafels van twee, vier of zes personen maar ook aan grote groepen. Wij hebben buiten de kaart ook altijd losse gerechten die verteld moeten worden. En ook de soorten oesters die wij hebben worden mondeling toegelicht aan tafel. Bereid je dus voor op veel contact met gasten! Er is dus veel ruimte om je gesprekstechnieken te ontwikkelen. Naast het omgaan met gasten nemen we je natuurlijk mee in alles wat er komt kijken bij het draaien van een drukke avond bij Sea Salt Saloon. Gerechten uitserveren en toelichten aan tafel. Flessen wijn open maken en uitschenken aan tafel. Wij werken met een handmatig koffiezetapparaat. Dus ook koffie en cappuccino maken komt aan bod. Dit is natuurlijk een kleine greep uit wat er allemaal aan bod komt.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Sea Salt Saloon
- Naam Sea Salt Saloon
- Leerbedrijf ID 100421424
- KvK naam Madeleine Deux B.V.
- KvK nummer 63380226
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90740)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Bartender) (90751)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Fastfoodmedewerker) (90741)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Gastheer) (90742)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Bartender) (94151)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastheer/-vrouw) (94140)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
-
Niet uitvoerbaar: Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast in (P2-K2-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
-
Niet uitvoerbaar: Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
-
Niet uitvoerbaar: Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
-
Niet uitvoerbaar: Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P2-K1)
- Bestelt de voorraad (P2-K1-W1)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P2-K1-W2)
- Beheert de opslag van de voorraad (P2-K1-W3)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P2-K2)
- Verzamelt informatie (P2-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P2-K2-W2)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P2-K3-W1)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K3-W2)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K3-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer) (90752)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94152)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94153)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Sea Salt Saloon
- Naam Sea Salt Saloon
- Leerbedrijf ID 100421424
- KvK naam Madeleine Deux B.V.
- KvK nummer 63380226
Contactpersonen (2)
-
Martijn Broekhuijse Contactpersoon BPVRollen
Contactpersoon BPV
-
Sophie Meirink Contactpersoon BPV, Praktijkopleider Manager / ondernemer horecaRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenManager / ondernemer horeca, Gastheer / -vrouw, Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw
Gastheer / -vrouw, Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw