Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Naam Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Leerbedrijf ID 100142176
- KvK naam Hotel & Tapperij De Poshoorn B.V.
- KvK nummer 14092206
- KvK vestigingsnummer 000009615997
- Bedrijfsindeling Hotels (geen hotel-restaurants), pensions en conferentieoorden
- Telefoon +31433217334
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 0
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Stadsherberg en Tapperij de Poshoorn is een voormalig cafe van het jaar, restaurant en een hotel. Het cafe leeft door de gezellige sfeer rondom het borrel uur, het gevulde terras door de dag heen en diner in de avond. Deze zaak is gelegen aan de Stationstraat in het gezellige en sfeervolle stadsdeel Wyck in Maastricht. De locatie is 5 minuten wandelen van het centraal station in Maastricht en een 10 minuten lopen, via de oude Servaasbrug, van het Vrijthof en de Markt. Het restaurant telt pakweg 70 zitplaatsen, afhankelijk van hoe de opstelling van banken is en hoe gasten geplaatst worden. Daar komen 16 terrasplekken bij en in de zomermaanden nog eens 80 extra terrasstoelen. De drankenkaart bestaat uit verschillende koffies en thee, een ruime diversiteit aan frisdranken, 15 tapbieren en 120 speciaalbieren op de fles, heerlijke open wijnen en daarnaast zijn er nog sterke dranken waaronder gin tonics and digestieven. Affiniteit met speciaalbier komt dus wel van pas. Als restaurant heeft de Poshoorn een uitgebreide kaart vanaf ontbijt naar de lunch en diner, te vinden op onze website. Hierbij staan er ook gerechten op de kaart die de hele dage besteld kunnen worden net als de borrelhapjes. De kaart bestaat uit traditionele gerechten uit de streek in combinatie met het hedendaagse hippe street food. Het hotel heeft 11 kamers die een hoge 85% bezettingsgraad hebben. Gasten kunnen hiervoor inchecken in het restaurant bij een van de aanwezige medewerkers. Het ontbijt voor de hotelgasten vindt ook gewoon plaats in het restaurant. Dit is niet in de vorm van een ontbijtbuffet maar gasten krijgen allemaal een eigen plank met een full breakfast geserveerd. De zaak gaat graag mee met de hedendaagse trends. Het team bestaat uit een diversiteit aan leeftijden doordat verschillende mensen er al lange tijd werken en dit wordt mooi in balans gehouden met studenten die parttime bij de Poshoorn met veel plezier werken. Deze diversiteit draagt mee aan het ‘kunnen volgen’ van al deze trends. In totaal bestaat het team momenteel uit 9 fulltimers, verdeeld over bediening en keuken en 11 parttimers, eveneens verdeeld over de twee afdelingen. Daarnaast werken er nog 4 parttimers in de housekeeping. Het werk kan voor jou als leerling dus ook heel gevarieerd zijn als hier interesse in is door bij deze verschillende afdelingen mee te lopen. Tapperij de Poshoorn bestaat al heel lang maar is afgelopen Januari overgenomen door de huidige eigenaar. Sinds die tijd heeft de Poshoorn een kleine metamorfose ondergaan. Een aantal van de kamers hebben een upgrade gehad waarvan de overige kamers deze zelfde upgrade ook nog gaan krijgen en het cafe restaurant heeft een nieuw frisser en hipper uiterlijk gekregen. De openingstijden zijn als volgt, iedere dag opent de Poshoorn om 9.00 uur waarvan op zondag tot en met woensdag tot 1.00 uur ’s nachts en donderdag, vrijdag en zaterdag tot 2.00 uur. De keuken is geopend tot 22.00 uur. In de keuken zal je als leerling opgeleid worden door Vincent Schreurs, de kok. In de bediening is de bedrijfsleidster, Stephanie Frankort, de leermeester voor de aankomende leerlingen.
- Informatie Student De Poshoorn is een uniek leerbedrijf. Dit is terug te vinden in de unieke combinatie tussen het cafe (Tapperij) en het hotel. De Poshoorn is cafe van jaar geweest. In dit typische Maastrichtse Cafe tref je een breed scala van gasten aan. Als leerling moet je wel stresbestendig zijn en de wil om wat te leren moet er vanzelfsprekend ook zijn.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Naam Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Leerbedrijf ID 100142176
- KvK naam Hotel & Tapperij De Poshoorn B.V.
- KvK nummer 14092206
Erkenningen
Sector: Entree
Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie (B1-K1)
- Bereidt assisterende werkzaamheden voor (B1-K1-W1)
- Voert assisterende werkzaamheden uit (B1-K1-W2)
- Meldt zich ter afsluiting van zijn assisterende werkzaamheden af (B1-K1-W3)
Assisteert bij ambachtelijke of industriële productie, verwerking en/of verpakking van voeding (P7-K1)
- Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar (P7-K1-W1)
- Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan (P7-K1-W2)
- Maakt voedingsproducten klantgereed (P7-K1-W3)
- Maakt (werk)ruimten, gereedschappen en machines schoon (P7-K1-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- AKA (79999)
- AKA (90440)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (22264)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (22265)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (97390)
- Assistent bakker (22180)
- Assistent bakker (90640)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (25252)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (25260)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (95774)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (97797)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (22250)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (97020)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistent voeding/voedingsindustrie) (93760)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistent voeding/voedingsindustrie) (97475)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Voedingsindustrie) (97025)
- Assistent voedingsindustrie (97350)
- Entree (23110)
- Entree (23192)
- Entree (22270)
- Entree (23301)
- Entree groen (22269)
- Horeca-assistent (22175)
- Horeca-assistent (90660)
Sector: Horeca en bakkerij
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90740)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Bartender) (90751)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Fastfoodmedewerker) (90741)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Gastheer) (90742)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Bartender) (94151)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastheer/-vrouw) (94140)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
- Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
- Checkt de gast in (P2-K2-W2)
- Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
- Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
- Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
- Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
- Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Naam Stadsherberg & Tapperij de Poshoorn
- Leerbedrijf ID 100142176
- KvK naam Hotel & Tapperij De Poshoorn B.V.
- KvK nummer 14092206
Contactpersonen (1)
-
Stephanie Frankort Praktijkopleider, Contactpersoon BPV Manager / ondernemer horecaRollen
Praktijkopleider, Contactpersoon BPV
OpleidingenManager / ondernemer horeca, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, Gastheer / -vrouw
Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, Gastheer / -vrouw