Sociaal werker

Buurtverbinding Lab Eigenwijks Pro-actieve Buurtverbinders gezocht voor stage 'plus' plek in Nieuw-West! In het Buurtverbinding Lab Nieuw-West ga je vanuit Eigenwijks aan de slag met het ondersteunen van bewoners in Nieuw-West. Je wordt begeleid door een wijkdocent en een coördinator.

LET OP: ALLEEN VOOR ROCVA EN ROCTOP STUDENTEN Als student ga je bij Eigenwijks aan de slag in het Buurtverbinding Lab. Eigenwijks ondersteunt bewoners die zich in willen zetten voor sociale en sterke buurten. Het Buurtverbinding Lab verbindt onderwijs aan de praktijk van het sociaal werk. Zo zorgen we er samen dat de leeropbrengst zo hoog mogelijk is en er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Eigenwijks beheert 4 buurthuizen in Nieuw-West, vanuit deze locaties ga je als student en Buurtverbinder werken. Je draait mee in het team, bijvoorbeeld bij de balie en in de ontmoetingsruimtes, gaat in gesprek met bewonersgroepen in huis en speelt in op hun ideeën en behoeftes. Je organiseert (kleine) evenementen in huis en in de buurt, met bewonersgroepen en andere professionals. Als je meer ervaring op wilt doen met individuele begeleiding kun je ook gaan werken bij een van onze partners in de wijk die bv dagbesteding of een hulpdienst aanbieden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Het Buurtverbinding Lab Nieuw-West is een stage+ waarbij de nadruk ligt op eigen verantwoordelijkheid, initiatief nemen, samenwerken met elkaar én de netwerkpartners & met nieuwe ideeën komen ter verbetering van de organisatie. De belangrijkste eigenschap voor een Buurtverbinding student zijn een pro-actieve houding en doorzettingsvermogen. Ook maak je makkelijk contact (of ben je gemotiveerd hiermee te oefenen) met een diversiteit aan mensen: van bewoners in de buurt tot ambtenaren van het stadsdeel of vrijwillige beheerders van buurthuiskamers. Je houdt ervan om je handen uit de mouwen te steken en wacht niet af tot er iets aan je wordt gevraagd. Je ziet zelf mogelijkheden voor werk. Je hebt hart voor het sociaal werk en krijgt voldoening als mensen in buurten in actie komen om een bijdrage te leveren aan hun woonomgeving. Door jouw aandacht en ondersteuning bereiken buurtbewoners meer dan dat ze zonder jou zouden bereiken.

Wat biedt het bedrijf?

Het Buurtverbinding Lab Nieuw-West wordt gerund door de coördinator, docenten én studenten! Samen verdeel je de taken die bij een professionele organisatie horen. Je krijgt onderwijsactiviteiten en keuzedelen aangeboden door docenten van het MBO en HBO. Je leert van elkaar én met elkaar door te werken aan casussen uit de wijk. Je werkt samen met studenten van het MBO en HBO. Het Buurtverbinding Lab in Nieuw-West wordt uitgevoerd door Eigenwijks, een organisatie met 35 betaalde medewerkers. Binnen Eigenwijks is er veel aandacht voor elkaar en voor teamvorming. Als Buurtverbinder ga je onderdeel uitmaken van een team op locatie en zo zul je ook worden behandeld. Je doet mee aan de wekelijkse werklunch van het team en ben van harte welkom om deel te nemen aan vergaderingen of bijeenkomsten die jou interessant lijken.

Wat ga je leren?

  • Werken aan de aanpak van sociale vraagstukken
  • B1-K1-W1 Inventariseert de vraag naar sociaal werk
  • B1-K1-W2 Ontwikkelt een aanpak
  • B1-K1-W3 Versterkt het sociale netwerk
  • B1-K1-W4 Ondersteunt bij praktisch functioneren en participatie
  • B1-K1-W5 Zorgt voor het opzetten, uitvoeren en coördineren van activiteiten
  • B1-K1-W6 Evalueert de aanpak
  • Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W4 Werkt aan kwaliteit

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder