Sport- en bewegingsleider

Happy2Move Amsterdam Noord Sportieve naschoolse dagbesteding (Happy2Move) voor kinderen in het speciaal onderwijs

Voor onze locatie in Amsterdam Noord zoeken wij enthousiaste studenten die geïnteresseerd zijn in het werken met kinderen met een beperking. Happy2Move is een naschoolse dagbesteding voor kinderen met een verstandelijke en/of een lichamelijke beperking in de leeftijd van 4 t/m 20 jaar. De kinderen gaan overdag naar school en worden na school door ons opgehaald en naar een van onze locaties gebracht. Om de kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling organiseren wij tijdens de dagbesteding activiteiten met aandacht voor sporten, gezonde voeding en plezier. Als stagiair heb je onder andere de volgende taken: - Begeleiden van kinderen met een beperking; - Organiseren van sportactiviteiten; - Uitdagende lessen ontwikkelen; - Werken in een multidisciplinair team. Voor meer vragen omtrent de stage kan je contact opnemen met het stagebureau via mail: stage@happy2move.nl. Zie ook onze website: www.happy2move.nl

Naar wie zijn wij op zoek?

De student moet initiatief tonen in het aangaan van contact met zowel de kinderen als de ouders. Hij/zij wordt onderdeel van het team en zal ook hierin moeten participeren en kijken welke werkzaamheden hij/zij kan doen of over kan nemen. In het contact met de kinderen is het belangrijk dat er een vertrouwensband ontstaat en tevens wordt er verwacht dat er een actieve houding is omtrent het aanbieden van activiteiten. Bij het solliciteren stuurt de student een CV en uitgebreide motivatie met daarin vermeld: de woonplaats van de student, de opleiding die de student volgt, de dagen en het aantal uur waarop stage gelopen moet worden.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt de student de mogelijkheid tot samenwerken in een gezellig en open team. Alle werkzaamheden zijn in principe bij te wonen of zelf uit te voeren, de student mag hierin grotendeels ook zelf wensen en behoeften aangeven. Daarnaast verlaat je deze stage met kennis over verschillende beperkingen en ziektebeelden, leer je contact maken met kinderen en ouders en samenwerken met andere disciplines zoals de leerkrachten.

Wat ga je leren?

  • Aanbieden van een les of training
  • B1-K1-W1 Bereidt een les of training voor
  • B1-K1-W2 Voert een les of training uit
  • B1-K1-W3 Begeleidt en instrueert SB-deelnemers
  • B1-K1-W4 Evalueert de les of training
  • Organiseren en uitvoeren van een toernooi of evenement
  • B1-K2-W1 Bereidt het toernooi of evenement voor
  • B1-K2-W2 Voert een toernooi of evenement uit
  • B1-K2-W3 Evalueert het toernooi of evenement met het team

Kenmerken

  • Bereid om te werken aan fysieke toegankelijkheid
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder