Manager / ondernemer horeca

Hotel Herbergh Amsterdam Airport Stage voor de hotelier van de toekomst

De student gaat in deze laatste stage in elk geval een ondernemersplan schrijven. De student draait mee vooral in de middag/avond diensten en ook af en toe een ochtend dienst. De student gaat samen met het team zorgen voor een gezellig en veilig hotel voor onze gasten en ons team Meedenken met het zo goed mogelijk service bieden aan de gast, zorgen voor dat de gast zich thuisvoelt en weer komt, dit zowel in ons hotel als Brasserie La Bouche

Naar wie zijn wij op zoek?

Deze enthousiaste gast heer/vrouw is uiteraard ondernemend en droomt van een eigen bedrijf. Zelfs in deze tijd blijft hij/zij creatief nadenken over wat de toekomstige gast nodig heeft en hoe we deze kunnen ontvangen. Je bent flexibel en geen 'ja-maar' type. Van nature heel gastvrij. Spreekt en schrijft goed Engels en kan ons wellicht ook nog ondersteunen met social media.

Wat biedt het bedrijf?

Wij geven onze stagiaires het vertrouwen wat ze aan kunnen. Ben je een ondernemer in hart en nieren, en ben je ingewerkt in alle processen, dan mag je helemaal los gaan... dus het hotel runnen, na een gedegen inwerk periode. We bieden wekelijkse begeleiding bij het schrijven van je ondernemersplan maar verwachten ook dat jij hierin zelf je verantwoording neemt. Omdat we klein zijn heb je de kans 'alles' te doen ipv alleen 1 afdeling.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P2-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P2-K1-W2 Werkt mee in de bediening
  • P2-K1-W3 Werkt mee in de keuken
  • P2-K1-W4 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf
  • P2-K1-W5 Creëert en bewaakt sfeer
  • Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven
  • P2-K2-W1 Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen
  • P2-K2-W2 Checkt de gast in
  • P2-K2-W3 Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf
  • P2-K2-W4 Bewaakt de veiligheid
  • P2-K2-W5 Checkt de gast uit
  • P2-K2-W6 Maakt night audit rapportages van de omzet
  • P2-K2-W7 Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten

lees verder