Zelfstandig werkend kok

Herberg de Kop van 't Land Plant based en nog veel meer!

De leerling zal ons helpen met de mis en place overdag en doorgifte van de gerechten ’s avonds. Er komen diverse snijwerkzaamheden voorbij, vele groentebereidingen, wat patisserie en veel conserveringstechnieken. Wij zijn een groente restaurant, serveren geen vlees en vis en hebben met onze creatieve en innovatieve keuken al enige faam verworven. Ons restaurant is zowat elke avond uitverkocht. Wij spannen ons in om zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze producten. De ‘no waste’ gedachte zorgt er voor dat we dmv van fermenteren, drogen, zouten en pekelen, als ook het zelf maken van azijn, oliën en kombucha’s, we altijd kunnen werken met unieke en ambachtelijke producten. De doorgifte van de gerechten gebeurt altijd in teamverband. De gerechten zijn vrij bewerkelijk en we besteden veel aandacht aan presentatie. Wildpluk uit de Biesbosch is daar een onderdeel van. Onze keuken is op de volgende uren in bedrijf; Donderdag van 11.00 -18.00 Vrijdag t/m maandag van 12.00- 23.00 uur

Naar wie zijn wij op zoek?

Kennis en voorliefde voor groente is een pré! Verder verwachten we dat de leerling in staat is het werk goed te kunnen organiseren en de wil heeft om een zo goed mogelijk product af te leveren. Ook hopen we dat de leerling een creatieve manier ziet om de restproducten een nieuwe rol te geven.

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een klein hecht team en dat voelt als familie. Je komt hier niet alleen om te leren en te werken maar ook om jezelf te zijn en je persoonlijk te ontwikkelen.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P2-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P2-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P2-K1-W3 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P2-K1-W4 Ondersteunt de verbetering van kwaliteit
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K2-W1 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K2-W2 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder