Gasterij Hotel Molengroet
- Naam Gasterij Hotel Molengroet
- Leerbedrijf ID 100487469
- KvK naam Gasterij Hotel Molengroet
- KvK nummer 65250397
- KvK vestigingsnummer 000033991138
- Bedrijfsindeling Hotel-restaurants
- Telefoon +31226390555
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 0
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Gasterij-Hotel Molengroet is gelegen op het terrein van EuroParcs Molengroet en is gelegen aan de voet van natuurgebied Geestmerambacht. Het gebied kenmerkt zich door rust en ruimte met genoeg mogelijkheden tot recreatie. Zo zijn er diverse wandelpaden uitgezet en kun je met de mountainbike het gebied verkennen. Zomers is de plas met uitstekende waterkwaliteit the place to be voor waterfanaten. Suppen, vissen, waterskiën maar ook duiken tot de caravan en chipautomaat behoort tot de mogelijkheden. Richard Chreighton en Lara Valkering zijn trotse eigenaren van dit gemoedelijke restaurant en hotel. Rich is van origine Engels en heeft in vele keukens ter wereld de fijne kneepjes van het keukenvak geleerd. Lara heeft aan de Hogeschool TIO Hotel en Event management gestudeerd en na verschillende HR functies samen met Rich Gasterij-Hotel Molengroet in Noord-Scharwoude in 2016 overgenomen. Twee jaar later hebben zijn ook Hotel Herberg 1883 in Velsen-Zuid onder hun hoede genomen. Molengroet heeft een restaurant met 50 zitplaatsen en een zongericht terras met 60 zitplaatsen waar het ook in de winter heerlijk vertoeven is onder de overkapping met heaters. Het hotel heeft 14 simpele maar volledig ingerichte knusse kamers, allen met douche, separaat toilet en balkon. In de vakantieperiodes worden de kamers vooral geboekt door vakantiegangers en toeristen terwijl in de rustigere periodes vooral bedrijven de kamers reserveren voor onderdak voor hun personeel. De keuken staat onder leiding van Bri, die al jaren haar sporen heeft verdiend in de horeca, zij en haar team van ongeveer 10 werknemers noemen wij dan ook de keukenBRIgade. Bri heeft leiding over een jong team met allen passie voor koken, de gerechten zijn simpel maar heerlijk. Er is bewust voor een simpele menukaart gekozen zodat het hele jaar door dezelfde kwaliteit gegarandeerd wordt. Zomers draaien we met gemak 150 couverts per dag terwijl het in de winterperiode rustiger is en wij onze gerechten bij de gasten thuis bezorgen. De bediening staat onder leiding van Monique, als meer dan 20 jaar werkzaam in de horeca en begonnen als luikloper in een groot restaurant en daar snel verliefd werd op de horeca. Leidinggeven zit in haar bloed, maar op een creatieve manier waarbij eigen initiatief en kwaliteiten van de werknemer worden benadrukt. Ook het bedienend team is jong en bestaat uit ongeveer 10 oproepkrachten en 5 vaste werknemers en vormen samen een hecht team. Zo hoef je vaak niet vrij te vragen maar kun je meestal ruilen van dienst met jouw collega. Samen met de keuken en house-keeping worden er leuke activiteiten georganiseerd en zijn alle medewerkers evenveel waard. Zo mag je meedenken met nieuwe acties, gerechten van de menukaart maar ook suggeesties voor de hotelkamers geven.
- Informatie Leren & Werken Gasterij-Hotel Molengroet heeft zeer bewust gekozen om een leerbedrijf te zijn, wij willen de leerling graag laten zien hoe mooi het horeca vak is. Het is vaak hard werken, op dagen en tijden dat andere mensen vrij zijn maar het plezier wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar. Praktijkervaring is daarbij een must, je leert vaardigheden in de horeca die jij je verdere leven nog kunt gebruiken. Bijvoorbeeld hoe je een gast kun sturen om een bepaalde wijn te kiezen naast zijn steak of hoe je een persoonlijke offerte kunt schrijven aan de hand van een kort gesprek met een bruidspaar. Daarbij heeft een leerling ook een directe lijn naar onze (toekomstige) gasten, wat zijn jouw interesses, wat verwacht jij van gezonde voeding maar ook het gebruik van social media kunnen wij nog een hoop van leren. Jij houdt ons bedrijf jong en voortdurend in beweging en naast dat wij het enorm mooi vinden om onze passie op jou over te dragen zijn wij benieuwd wat wij van jou mogen leren. Leerlingen en stagiairs van alle niveaus zijn welkom bij ons!
Gasterij Hotel Molengroet
- Naam Gasterij Hotel Molengroet
- Leerbedrijf ID 100487469
- KvK naam Gasterij Hotel Molengroet
- KvK nummer 65250397
Erkenningen
Sector: Entree
Werkt als assistent in een arbeidsorganisatie (B1-K1)
- Bereidt assisterende werkzaamheden voor (B1-K1-W1)
- Voert assisterende werkzaamheden uit (B1-K1-W2)
- Meldt zich ter afsluiting van zijn assisterende werkzaamheden af (B1-K1-W3)
Assisteert bij ambachtelijke of industriële productie, verwerking en/of verpakking van voeding (P7-K1)
- Maakt (werk)ruimtes bedrijfsklaar (P7-K1-W1)
- Bewerkt en verwerkt voedingsproducten en/of halffabricaten daarvan (P7-K1-W2)
- Maakt voedingsproducten klantgereed (P7-K1-W3)
- Maakt (werk)ruimten, gereedschappen en machines schoon (P7-K1-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- AKA (79999)
- AKA (90440)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (22264)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (22265)
- Arbeidsmarktgekwalificeerd assistent (97390)
- Assistent bakker (22180)
- Assistent bakker (90640)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (25252)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (25260)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (95774)
- Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie (97797)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (22250)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (97020)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistent voeding/voedingsindustrie) (93760)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistent voeding/voedingsindustrie) (97475)
- Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Voedingsindustrie) (97025)
- Assistent voedingsindustrie (97350)
- Entree (23110)
- Entree (23192)
- Entree (22270)
- Entree (23301)
- Entree groen (22269)
- Horeca-assistent (22175)
- Horeca-assistent (90660)
Sector: Horeca en bakkerij
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
-
Niet uitvoerbaar: Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
-
Niet uitvoerbaar: Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
-
Niet uitvoerbaar: Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast in (P2-K2-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
-
Niet uitvoerbaar: Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
-
Niet uitvoerbaar: Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
-
Niet uitvoerbaar: Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
-
Niet uitvoerbaar: Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Sector: Transport, scheepvaart en logistiek
Verleent service aan (internationale) passagiers/gasten (B1-K1)
- Informeert en assisteert passagiers/gasten (B1-K1-W1)
- Zorgt voor veiligheid en naleving van regels (B1-K1-W2)
- Werkt samen in een (internationaal) team (B1-K1-W3)
Begeleidt (internationale) passagiers op de luchthaven (B1-K2)
-
Niet uitvoerbaar: Handelt passagiers en bagage af (B1-K2-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Begeleidt instappen en uitstappen van passagiers vanaf de grond (B1-K2-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Handelt bijzondere bagage af (B1-K2-W3)
Begeleidt (internationale) passagiers in het vliegtuig (B1-K3)
-
Niet uitvoerbaar: Bereidt de vlucht voor (B1-K3-W1)
-
Niet uitvoerbaar: Begeleidt instappen en uitstappen van passagiers vanuit het vliegtuig (B1-K3-W2)
-
Niet uitvoerbaar: Begeleidt en verzorgt passagiers tijdens de vlucht (B1-K3-W3)
-
Niet uitvoerbaar: Rondt cabinewerkzaamheden af (B1-K3-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Dienstverlening in de luchtvaart (23139)
- Dienstverlening in de luchtvaart (23260)
- Dienstverlening in de luchtvaart (23416)
- Luchtvaartdienstverlener (22129)
- Luchtvaartdienstverlener (25363)
- Luchtvaartdienstverlener (27040)
- Luchtvaartdienstverlener (91850)
- Transport, scheepvaart en logistiek (79070)
Sector: VMBO Leerwerktraject / Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs
- Horeca, bakkerij en recreatie (VMBO)
- - Horeca, bakkerij en recreatie (VMBO)
Equivalenten van deze opleiding
- VMBO - Voedsel, groen en gastvrijheid (19005)
- Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs (VMBO)
- - Praktijkonderwijs, Voortgezet Speciaal Onderwijs. (VMBO)
Gasterij Hotel Molengroet
- Naam Gasterij Hotel Molengroet
- Leerbedrijf ID 100487469
- KvK naam Gasterij Hotel Molengroet
- KvK nummer 65250397
Contactpersonen (2)
-
Richard Creighton Contactpersoon BPV, Praktijkopleider KokRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenKok, Zelfstandig werkend kok, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, VMBO - Horeca, bakkerij en recreatie, Manager / ondernemer horeca
Zelfstandig werkend kok, Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie, VMBO - Horeca, bakkerij en recreatie, Manager / ondernemer horeca -
Lara Valkering Contactpersoon BPVRollen
Contactpersoon BPV