Restaurant 't Havenmantsje
- Naam Restaurant 't Havenmantsje
- Leerbedrijf ID 100163022
- KvK naam Restaurant 't Havenmantsje B.V.
- KvK nummer 61874957
- KvK vestigingsnummer 000030938996
- Bedrijfsindeling Hotel-restaurants
- Telefoon +31517858600
- Totale capaciteit 7
- Stage/bbl overeenkomsten 6
Organisatieprofiel
- Omschrijving 't Havenmantsje is een pand dat elke bezoeker direct opvalt. Robuust en elegant met de karakteristieke klokkentoren. Het is een prachtig gelegen monumentaal pand dat van oudsher dienst heeft gedaan als kantongerecht. Sinds september 2012 is ons restaurant hier gevestigd en in december 2016 uitgebreid met een mooie serre-aanbouw. Ons restaurant bestaat uit 3 verschillende ruimtes. In het oude pand zijn 2 kleinere restaurantruimtes aanwezig; de zogenaamde huiskamers, elk voor ongeveer 20 gasten. Eentje boven in het pand en eentje beneden. Daarnaast is er de serre die ruimte biedt aan ongeveer 40 gasten. De serre wordt gezien als iets levendiger, daar is de open keuken en is meer te zien. Er wordt op niveau gekookt en gewerkt. 't Havenmantsje staat al jaren in de top-100 van de beste restaurants van Nederland. Wij gebruiken in onze menu's veel lokale producten. De zee en de kwelders van werelderfgoed Waddenzee leveren ingrediënten voor onze speciale menu's. Marco Poldervaart is SVH Meesterkok, chef en eigenaar en runt samen met Inez Poldervaart het mooie restaurant. Naast hem staat een chef en souschef bijgestaan door leerlingen en stagiares van verschillende niveau's. In de bediening staat, naast Inez Poldervaart, een ervaren brigade met kennis van zaken, soms aangevuld met stagiares of leerlingen. Kwaliteit en ambacht staan bij ons hoog in 't vaandel en dat brengen we graag over op onze stagiares en leerlingen. Doordat we zelf op de werkvloer staan zijn de communicatielijnen kort en kunnen we snel schakelen. Zowel in de keuken als in de bediening zijn leermeesters aanwezig. We staan dichtbij de gast en doen er alles voor om deze een onvergetelijke avond te bezorgen. Dat vereist teamwork van zowel de keuken als de bediening, ook onze stagiaires en/of leerlingen worden hierbij betrokken.
- Informatie Leren & Werken Het leren en werken binnen ons restaurant kan op verschillende niveau's plaatsvinden. Van BBL, BOL, niveau 2 tot niveau 4 in keuken en bediening. Gespecialiseerd kok, Dutch cuisine e.a. Omdat er binnen ons restaurant zo ambachtelijk wordt gewerkt krijg je als stagiair of leerling veel facetten van ons mooie vak mee. Alles wordt vanaf de basis bereidt, niks is kant en klaar. In de keuken kun je vanuit de amuses verder werken naar voorgerechten, desserts en tenslotte ook de warme kant van vis en vlees. In de bediening is het mogelijk om ook meerdere stappen te kunnen doorlopen; van het meerunnen, water- en broodbeleid naar uitleg van gerechten, combinaties maken van wijn en spijs en wijnen serveren. We zijn in 2020 uitgeroepen tot beste leerbedrijf van Nederland. Daar zijn we erg trots op en dat geeft ook aan dat we gewaardeerd worden als erkend leerbedrijf en dat we op deze manier de ambacht en de bijzondere kanten van ons vak kunnen meegeven. We leiden al 25 jaar studenten op.
- Informatie Student We investeren graag in onze leerlingen en stagiares maar daar verwachten we wel inzet voor terug. Gemotiveerde studenten zullen bij ons alle kansen krijgen als ze laten zien het ook echt te willen en dus goed voorbereid te zijn. Houd daarbij voor ogen dat je fouten kan en mag maken om daar vervolgens van te leren. dat is de hele opzet van een leerplek. We gaan als leerbedrijf ook altijd die uitdaging aan. Leren van elkaar is erg belangrijk. Op dit moment werken we samen met Het Friesland college in Leeuwarden, Friese Poort in Sneek, Friese Poort Drachten, Sterklas opleiding Amsterdam, Deltion College Zwolle.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Restaurant 't Havenmantsje
- Naam Restaurant 't Havenmantsje
- Leerbedrijf ID 100163022
- KvK naam Restaurant 't Havenmantsje B.V.
- KvK nummer 61874957
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90740)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Bartender) (90751)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Fastfoodmedewerker) (90741)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Gastheer) (90742)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Bartender) (94151)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastheer/-vrouw) (94140)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P3-K1)
- Vraagt offertes op en selecteert leveranciers (P3-K1-W1)
- Bestelt de voorraad (P3-K1-W2)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P3-K1-W3)
- Beheert de opslag van de voorraad (P3-K1-W4)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P3-K2)
- Verzamelt informatie (P3-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P3-K2-W2)
- Selecteert dranken (P3-K2-W3)
- Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze (P3-K2-W4)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P3-K2-W5)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P3-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P3-K3-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P3-K3-W2)
- Stuurt medewerkers aan (P3-K3-W3)
- Voert intern formele gesprekken (P3-K3-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastronoom/sommelier) (94163)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P3-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P3-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P3-K1-W2)
- Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten (P3-K1-W3)
- Stelt de menukaart op (P3-K1-W4)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P3-K1-W5)
- Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit (P3-K1-W6)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P3-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P3-K2)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P3-K2-W1)
- Stuurt medewerkers aan (P3-K2-W2)
- Voert intern formele gesprekken (P3-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (95100)
- Kok (Gespecialiseerd kok) (95101)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90760)
- Kok (95100)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P4-K1)
- Vraagt offertes op en selecteert leveranciers (P4-K1-W1)
- Bestelt de voorraad (P4-K1-W2)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P4-K1-W3)
- Beheert de opslag van de voorraad (P4-K1-W4)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P4-K2)
- Verzamelt informatie (P4-K2-W1)
- Stelt de menukaart op (P4-K2-W2)
- Selecteert dranken (P4-K2-W3)
- Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze (P4-K2-W4)
- Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen (P4-K2-W5)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P4-K3)
- Bewaakt het sociaal hygiënisch beleid (P4-K3-W1)
- Maakt een operationeel plan (P4-K3-W2)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P4-K3-W3)
- Begroot financiën (P4-K3-W4)
- Bewaakt financiën (P4-K3-W5)
- Stuurt medewerkers aan (P4-K3-W6)
- Voert intern formele gesprekken (P4-K3-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (90680)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (Leidinggevende bediening) (90686)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (Shiftleader) (90689)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Leidinggevende bediening) (94161)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P4-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P4-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P4-K1-W2)
- Stelt de menukaart op (P4-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P4-K1-W4)
- Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit (P4-K1-W5)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P4-K2)
- Maakt een operationeel plan (P4-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (P4-K2-W2)
- Begroot financiën (P4-K2-W3)
- Bewaakt financiën (P4-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (P4-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (P4-K2-W6)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (95100)
- Kok (Leidinggevende keuken) (93360)
- Kok (Leidinggevende keuken) (95102)
- Leidinggev. horeca, contractcatering, inf., recr. en bakk. (Leidinggevende keuken) (90687)
Onderneemt (B1-K1)
- Ontwikkelt een ondernemingsplan (B1-K1-W1)
- Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming (B1-K1-W2)
- Implementeert het ondernemingsplan (B1-K1-W3)
- Maakt marktanalyse (B1-K1-W4)
- Voert commerciële activiteiten uit (B1-K1-W5)
- Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs (B1-K1-W6)
- Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid (B1-K1-W7)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (B1-K2)
- Maakt een operationeel plan (B1-K2-W1)
- Plant en verdeelt de werkzaamheden (B1-K2-W2)
- Begroot financiën (B1-K2-W3)
- Bewaakt financiën (B1-K2-W4)
- Stuurt medewerkers aan (B1-K2-W5)
- Voert intern formele gesprekken (B1-K2-W6)
Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven (P2-K1)
- Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf (P2-K1-W1)
- Werkt mee in de bediening (P2-K1-W2)
- Werkt mee in de keuken (P2-K1-W3)
- Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf (P2-K1-W4)
- Creëert en bewaakt sfeer (P2-K1-W5)
Werkt mee in logiesverstrekkende bedrijven (P2-K2)
- Niet uitvoerbaar: Neemt reserveringen aan voor kamers en/of zalen en arrangementen (P2-K2-W1)
- Niet uitvoerbaar: Checkt de gast in (P2-K2-W2)
- Niet uitvoerbaar: Verleent service aan gasten tijdens hun verblijf (P2-K2-W3)
- Niet uitvoerbaar: Bewaakt de veiligheid (P2-K2-W4)
- Niet uitvoerbaar: Checkt de gast uit (P2-K2-W5)
- Niet uitvoerbaar: Maakt night audit rapportages van de omzet (P2-K2-W6)
- Niet uitvoerbaar: Ontwikkelt arrangementen en speciale activiteiten (P2-K2-W7)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Ondernemer horeca/bakkerij (22179)
- Ondernemer horeca/bakkerij (23087)
- Ondernemer horeca/bakkerij (90300)
- Ondernemer horeca/bakkerij (Manager/ondernemer horeca) (90303)
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P2-K1)
- Bestelt de voorraad (P2-K1-W1)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P2-K1-W2)
- Beheert de opslag van de voorraad (P2-K1-W3)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P2-K2)
- Verzamelt informatie (P2-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P2-K2-W2)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P2-K3-W1)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K3-W2)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K3-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer) (90752)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94152)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94153)
Bereidt gerechten (B1-K1)
- Plant zijn werkzaamheden (B1-K1-W1)
- Maakt mise en place (B1-K1-W2)
- Past recepten aan (B1-K1-W3)
- Bereidt gerechten en componenten (B1-K1-W4)
- Werkt gerechten voor de uitgifte af (B1-K1-W5)
- Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon (B1-K1-W6)
- Verricht onderhoud aan keukeninventaris (B1-K1-W7)
Beheert keukenvoorraden (B1-K2)
- Bestelt benodigde producten (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert geleverde producten (B1-K2-W2)
- Slaat geleverde producten op (B1-K2-W3)
- Controleert producten en voert keukenadministratie uit (B1-K2-W4)
Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken (P2-K1)
- Ontwikkelt nieuwe gerechten (P2-K1-W1)
- Voert menu-engineering uit (P2-K1-W2)
- Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten (P2-K1-W3)
- Ondersteunt de verbetering van kwaliteit (P2-K1-W4)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K2)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K2-W1)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K2-W2)
Equivalenten van deze opleiding
- Horeca en bakkerij (79120)
- Keuken (23085)
- Kok (22177)
- Kok (90770)
- Kok (94950)
- Kok (95100)
- Kok (Instellingskok) (90771)
- Kok (Instellingskok) (94951)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (90772)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (94952)
- Kok (Zelfstandig werkend kok) (95420)
Restaurant 't Havenmantsje
- Naam Restaurant 't Havenmantsje
- Leerbedrijf ID 100163022
- KvK naam Restaurant 't Havenmantsje B.V.
- KvK nummer 61874957
Contactpersonen (1)
-
Marco Poldervaart Contactpersoon BPV, Praktijkopleider KokRollen
Contactpersoon BPV, Praktijkopleider
OpleidingenKok, Gespecialiseerd kok, Zelfstandig werkend kok, Leidinggevende bediening, Leidinggevende keuken, Manager / ondernemer horeca
Gespecialiseerd kok, Zelfstandig werkend kok, Leidinggevende bediening, Leidinggevende keuken, Manager / ondernemer horeca