Legal, Insurance & HR Services Specialist

VluchtelingenWerk Oost Nederland, AZC Schalkhaar Stage Juridische Begeleiding van Vluchtelingen

VluchtelingenWerk komt op voor de belangen van vluchtelingen. Vanaf de aankomst in Nederland tot aan de naturalisatie. Als stagiair Juridisch Begeleider loop je stage bij de juridische afdeling. Wat ga je doen? Informeren en adviseren van cliënten over hun juridische procedure. Contact onderhouden met advocaten, COA, IND en andere instanties. Starten, monitoren en begeleiden van aanvragen voor gezinshereniging. Beheren van juridische dossiers. Uitzoeken van juridische casussen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wie ben jij? Je bent minimaal 3 maanden beschikbaar om stage te lopen. Je hebt affiniteit met vluchtelingen. Je hebt een respectvolle houding ten opzichte van cliënten. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je beschikt over een empathisch vermogen; maar bent ook in staat om grenzen te stellen. Je kunt zelfstandig en in teamverband kunnen werken. Goede beheersing Nederlandse taal (niveau B+). Engels (niveau A+) en overige talen spreken is een pré.

Wat biedt het bedrijf?

Wat wij bieden? Deskundige begeleiding door een beroepskracht met aandacht voor jouw leerdoelen. Veel cliëntencontact en telefonisch contact met andere organisaties, gemeente, IND. Het opdoen van ervaring in een maatschappelijke organisatie. Een stageplek met meer dan voldoende ontwikkelingsmogelijkheden. Werken in een gemotiveerd team bestaande uit vrijwilligers, stagiaires en beroepskrachten. Werken met een veelzijdige doelgroep. Een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende scholingen en trainingen te volgen. Een stagevergoeding op basis van stage-uren tot maximaal €136,50 per maand.

Wat ga je leren?

  • Voert taken uit binnen de zakelijke dienstverlening
  • B1-K1-W1 Treedt op als aanspreekpunt voor klanten
  • B1-K1-W2 Verzorgt zakelijke communicatie
  • B1-K1-W3 Verwerkt gegevens
  • B1-K1-W4 Werkt aan producten/opdrachten binnen geld-, goederen- en informatie beweging
  • Ondersteunt bij juridische en HR adviestrajecten
  • P5-K1-W1 Levert managementinformatie
  • P5-K1-W2 Ondersteunt juridische of hr aanvragen en opdrachten
  • P5-K1-W3 Stelt standaarddocumenten op of vult ze in

lees verder