Kok

BrabantZorg, Odendael Kok

Kok mbo-niveau 2 25180 Een kok bereidt het eten en verricht de hiervoor voorbereidende en afrondende werkzaamheden uit in de keuken. In deze functie plan je dagelijkse werkzaamheden in, bereid je gerechten en werk je deze af voordat deze worden uitgeserveerd. Hierbij houd je rekening met wensen en verwachtingen van de gasten. Als kok zorg je ervoor dat je werkomgeving schoon en netjes is, zodat bereidingen hygiënisch worden uitgevoerd. Naast het bereiden van eten behoren het uitvoeren van werkzaamheden rondom voorraadbeheer ook tot je werkzaamheden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Elke dag zo fijn mogelijk. Je probeert altijd te zorgen dat cliënten een zo fijn mogelijke dag hebben. Je gaat graag met mensen om en vind het fijn om voor de cliënt elke dag een zo fijn mogelijke dag te maken. Bij BrabantZorg werken mensen met en vanuit kennis van hun vak. Onze medewerkers houden altijd hun kennis, kwaliteiten en competenties actueel in hun vakgebied. Hierbij gaat het om welzijn, zorg en behandeling, eten en drinken en huishouding. Dat doe je samen met alle collega's van je team.

Wat biedt het bedrijf?

BrabantZorg biedt de student een veilige leersituatie met aandacht voor het leerproces van de individuele student. De student wordt begeleid door studentbegeleiders en het team, een regionale praktijkopleider ondersteunt de studentbegeleiders. Vanuit het ROC wordt je begeleid door een BPV docent.

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit

lees verder