Gespecialiseerd kok

Restaurant RuiG

De student gaat binnen het bedrijf meedraaien in een ambachtelijke keuken, de student leert in een professionele sfeer en met professioneel materiaal aan de slag te gaan. Hierbij wordt goed gelet op de leerling en de student wordt door een bevlogen leermeester/ chefkok begeleidt. De student leert de ambachtelijke keuken, hierbij kun je denken aan zelf jus opzetten, zelf ijs maken, zelf bonbons. Vis / vlees gevogelte opdelen. In de wild periode komt het wild nog vuil bij ons binnen en dit verwerken wij van kop tot kont. Binnen restaurant RuiG koken wij 90% ambachtelijk en de overige 10% wordt er convience gebruikt denkende aan brood / patat etc. De student zal in het begin meegenomen worden binnen het bedrijf en als het goed klikt zal deze zijn eigen parti draaien en kan de leerling meewerken en zeggenschap hebben binnen de gevoerde kaart. Werkdagen zullen over het algemeen bestaan van wo tm zo waarvan 1 schooldag. Maandag en dinsdag gesloten tenzij grote partij aanvragen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij verwachten van de student een vlot karakter, oog voor details en vooral gemotiveerd om dingen te willen leren en te doen. Ervaring is minder belangrijk als de wil er maar is.

Wat biedt het bedrijf?

De student komt in een klein bedrijf terecht met een warme band onderling en een hecht team. Gezelligheid en met passie werken staat bij ons centraal. Hiernaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf voor een vaste aanstelling,

Wat ga je leren?

  • Bereidt gerechten
  • B1-K1-W1 Plant zijn werkzaamheden
  • B1-K1-W2 Maakt mise en place
  • B1-K1-W3 Past recepten aan
  • B1-K1-W4 Bereidt gerechten en componenten
  • B1-K1-W5 Werkt gerechten voor de uitgifte af
  • B1-K1-W6 Maakt werkruimtes, gereedschappen en machines in de keuken schoon
  • B1-K1-W7 Verricht onderhoud aan keukeninventaris
  • Beheert keukenvoorraden
  • B1-K2-W1 Bestelt benodigde producten
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert geleverde producten
  • B1-K2-W3 Slaat geleverde producten op
  • B1-K2-W4 Controleert producten en voert keukenadministratie uit
  • Vernieuwt en verbetert de dienstverlening in de keuken
  • P3-K1-W1 Ontwikkelt nieuwe gerechten
  • P3-K1-W2 Voert menu-engineering uit
  • P3-K1-W3 Draagt ideeën aan voor de samenstelling van menu’s en gerechten
  • P3-K1-W4 Stelt de menukaart op
  • P3-K1-W5 Ondersteunt de verbetering van efficiency en de beheersing van kosten
  • P3-K1-W6 Ondersteunt de verbetering van de kwaliteit
  • P3-K1-W7 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K2-W1 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K2-W2 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K2-W3 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat
  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring

lees verder