Hotel restaurant Bitter & Zoet Leerlust bij Bitter en Zoet: stagiaire/leerling in ons restaurant gezocht!
• Correct met gasten omgaan en placeren: Je bent het gezicht van ons restaurant. Je leert op de juiste wijze en op de juist toon met gasten om te gaan. • Bereiden van koude en warme dranken, gebak. uitbreiden van dranken- en gerechtenkennis. We werken met zoveel mogelijk biologische producten en/of uit de regio. Niets is standaard, dus genoeg te leren op het gebied van productkennis. • Klaar zetten restaurant (zomers het terras) voor lunch en diner • Klaarzetten van vergaderzalen. Naast de gasten die komen om in de watten gelegd te worden, te genieten van goed eten een een fijn verblijf, is de zakelijke gast een belangrijke doelgroep. Dit vergt net wat andere aandacht, netheid en flexibiliteit. Je leert alle aspecten van onze gastvrijheid; van ontbijt, lunch, high tea tot 5 gangen diners.
Naar wie zijn wij op zoek?
Oprechte aandacht voor onze gasten met oog voor detail. Je bent niet te verlegen, maar met bescheidenheid en een grapje geef je gasten een prettig verblijf Enige dranken kennis, wijnkennis en kennis van producten is een pr, maar geen voorwaarde. Er is alle gelegenheid om veel te leren over wijnen, bieren en bijzondere frisdranken.
Wat biedt het bedrijf?
Voor een goede stagiaire of leerling is altijd plaats in ons hechte team. Mocht het werken bij Bitter en Zoet je bevallen en heb je laten zien dat je in ons team past, dan wacht er de mogelijkheid op een leuke baan in een bedrijf met aandacht voor duurzaamheid, op een locatie met een bijzondere historie en middenin de prachtige natuur. Stagiaires die de rotklusjes moeten opknappen?? Niet bij ons! Wij leiden je met tijd en aandacht op tot een van onze toekomstige collega's!
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
- Bestelt en beheert de voorraad
- P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
- P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
- P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
- Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
- P2-K2-W1 Verzamelt informatie
- P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
- Geeft leiding en voert beheerstaken uit
- P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
- P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
- P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat