Meewerkend horeca ondernemer

Tenniscentrum de Leeuwerik V.O.F. Vakbekwaam worden in een sportief bedrijf dan is dit je kans. Altijd leuke klanten om je heen die na het sporten nog even genieten van sfeer en ambiance in onze gezellige bar!

Een leerling gaat bij ons algemene horeca vaardigheden aanleren in de bediening, gastvrijheid en kleine keuken werkzaamheden zoals gereedmaken van snacks en broodjes. Om te bereiken dat de leerling in een bepaald gefaseerd traject, alle door ons aangeboden leerdoelen bereikt. Deze doelen zullen worden aangeleerd, gecontroleerd, getoetst en geëvalueerd. Het praktijkopleidingsplan zal worden opgesteld in overleg met de school en begeleider. Er moet een samenhang zijn in wat de school voor stof aanbiedt in combinatie met ons bedrijf. Aan de hand van tussentijdse evaluaties ( leermeester – leerling – begeleider ) kan het plan indien nodig worden bijgesteld. Het plan moet een maatpak zijn voor de leerling die bij ons aan zijn leerjaar begint. Uiteindelijk zal de leerling na het leerjaar in staat zijn de werkzaamheden binnen het leerproces zonder hulp goed uit kunnen voeren.

Naar wie zijn wij op zoek?

Gewenste vaktechnische vaardigheden: • Enige drankenkennis hebben • Kunnen bedienen • Enige kennis van gastvrijheid hebben • Kunnen werken met schoonmaakproducten • Affiniteit met sport/tennis hebben Gewenste beroepsvaardigheden: • Representatief zijn • Hygiënisch zijn • Service gericht zijn • Werkdruk aankunnen Gewenste sociale vaardigheden: • Een teamplayer zijn • Goed kunnen luisteren • Goed met mensen kunnen omgaan • Kennis hebben van etiquette • Creatief kunnen zijn

Wat biedt het bedrijf?

Door bij ons te werken leer je om gaan met een grote diversiteit aan klanten. Immers de tennissport is een sport voor de leeftijd van 8 tot 80. Maar ook de klant verschilt van Burgemeester tot de vuilnisman, ze spelen hier samen een partijtje tennis. Jij bent verantwoordelijk voor de “after party “ in het horeca gedeelte. Je bent daarbij vriendelijk, representatief en gastgericht. Na een schooljaar bij ons stage te hebben gelopen, heb je bereikt dat je zelfstandig met gemak de horecawerkzaamheden aan kan. Je hebt geleerd de klanten kennen en te begrijpen wat ze van je verlangen. Door de diversiteit en het niveau van de klanten ontstaat een grote mate van zelfverzekerdheid. Daar zal je de rest van je carrière veel profijt van hebben.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W3 Begroot financiën
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder