Restaurant Jooi!
- Naam Restaurant Jooi!
- Leerbedrijf ID 100706272
- KvK naam Joi!
- KvK nummer 80314929
- KvK vestigingsnummer 000046677283
- Bedrijfsindeling Restaurants
- Telefoon +31623363703
- Bedrijfsgrootte 10 tot en met 50 medewerkers
- Totale capaciteit 2
- Stage/bbl overeenkomsten -
Organisatieprofiel
- Omschrijving Restaurant Jooi! is een laagdrempelig horecabedrijf met een internationale keuken, gelegen aan de hoofd strandafgang in Egmond aan Zee. Met een capaciteit van 160 gasten in het restaurant en 250 gasten op het terras behoren wij tot één van de grootste en meest dynamische horecabedrijven van Egmond. Wij zijn elke dag van de week geopend van acht uur in de ochtend (ontbijt) tot minimaal tien uur en maximaal elf uur in de avond. Onze keukenbrigade werkt met verse producten, en de geserveerde gerechten variëren van ontbijt, lunch, en diner tot borrelgarnituren voor een vriendelijke prijs. Service en aandacht alsmede gastvrijheid zijn voor ons een kenmerk waar een heleboel gasten regelmatig door/voor terugkomen. Met ons bedrijf richten wij ons op gezinnen en stellen met een modaal inkomen. Dit blijkt uit onze inrichting, die buiten kindvriendelijk, ook uitermate geschikt is om met de hele familie te komen eten, door het gebruik van grote ronde, edoch ook langwerpige, tafels. Al onze gerechten kenmerken zich door eenvoud en versheid, geserveerd met een twist, zoals bijvoorbeeld onze verse kabeljauwfilet geserveerd met een bordgarnituur van spinaziequiche en verse groenten. Ook zijn onze spareribs erg bekend, gemarineerd in onze eigen marinade, en al sinds jaar en dag een gerecht waar veel gasten voor terugkomen. Elk half uur vertrekt er vanaf het NS station in Alkmaar en in Castricum een lijnbus (165) die op 200 meter van ons bedrijf een halte heeft. Voor auto’s is er ruime gelegenheid om te parkeren (een parkeervergunning is op aanvraag verkrijgbaar) En voor fietsen en scooters beschikken wij over een afgesloten ruimte waar deze kunnen worden gestald. Ons team bestaat uit 6 medewerkers als onderdeel van de keukenbrigade waarvan er drie parttime werkzaam zijn, en 15 medewerkers in de bedieningsbrigade waarvan er 3 fulltime werkzaam zijn. De eigenaar en eigenaresse zijn zelf ook dagelijks werkzaam in het bedrijf. Zij zetten zich in op de plekken waar dit op dat moment noodzakelijk is. Grand-Café/Restaurant Westenwind is een platte organisatie waar wij met zijn allen de klus klaren, oftewel de gasten tevreden naar huis laten gaan Daarom werken wij niet met rangen en standen, Het spreekt voor zich dat de eigenaar en eigenaresse de leiding hebben en bij hun afwezigheid neemt de bedrijfsleider de honneurs waar. Echter deze drie personen werken net zo mee als de rest van het team. Ook in de keuken werken wij met een eindeverantwoordelijke in de vorm van de keukenmanager, deze werkt vanzelfsprekend ook mee.
- Informatie Leren & Werken Als leerbedrijf/leermeester kunnen wij op een sociale verantwoorde, alsmede economisch aantrekkelijke en verantwoorde wijze een positieve bijdrage leveren aan de professionele ontwikkeling van een nieuwe generatie vakmensen in de horeca. Op deze wijze creëren wij een eigen kweekvijver van vakmensen, die tijdens hun leerperiode ons werk uit handen kunnen nemen, maar tevens dienen wij een maatschappelijk belang door leerlingen een vergrote kans op een baan te bieden na een succesvolle afronding van hun studie. Voor de leermeester is het een uitgelezen kans om mijn vakkennis op peil te houden, de passie en het leuke van het horeca vak over te dragen, en voldoening te halen uit het feit dat ik help vakmensen af te leveren. De leerling zal door middel van een gestructureerde planning, bestaande uit het uitwerken van taken/opdrachten op vaste dagen/tijden van de week de mogelijkheid hebben het maximale uit zijn leerperiode te halen. Tevens zal er in samenspraak en afhankelijk van de leeftijd en het niveau van de leerling ruimte worden ingepland voor bezoeken aan leveranciers, proeverijen en workshops. Dit alles onder begeleiding van één en dezelfde leermeester. Mocht deze leermeester voor langere periode afwezig zijn dan kan er altijd worden teruggevallen op de twee andere leermeesters die in het bedrijf aanwezig zijn. Voortgang-/evaluatie-/functioneringsgesprekken zullen elke vier weken in rotatie plaatsvinden.
- Informatie Student Uitstroomrichting Uitstroomrichting: Zelfstandig werkend Gastheer/Gastvrouw Opleidingsniveau: M.B.O. niveau 3 Leerjaar: Leerjaar 2 Leerweg: B.B.L. Startniveau kennis leerling De leerling heeft M.B.O. niveau 3, leerjaar 1 succesvol afgerond. Hij beschikt over kennis van de Nederlandse taal en weet zich hierin correct mondeling uit te drukken. Tevens is er een basiskennis Duits aanwezig, waardoor de leerling in staat is de menukaart in het Duits te lezen alsmede simpele begroetingen en vragen in deze taal te stellen of te beantwoorden. De leerling heeft kennis van de verschillende dranken die over het algemeen in een grand-café/restaurant worden geschonken en weet ook de gangbare gerechten uit de keuken te benoemen. Startniveau vaardigheden leerling Vaktechnische vaardigheden 1. De ontvangst van gasten 2. Het klaarmaken van dranken 3. Het opmaken van de nota Beroepsvaardigheden 1. In staat tempo te kunnen versnellen bij drukte 2. Teamgericht in een middelgroot team kunnen werken 3. Gastgericht kunnen werken Sociale vaardigheden 1. Feedback kunnen ontvangen. 2. Goed met verschillende soorten mensen kunnen omgaan Persoonlijk kenmerk 1. Flexibiliteit (geen 9 tot 5 mentaliteit) 2. Open uitstraling Eindniveau vaardigheden leerling Als de leerperiode ten einde is, is de leerling in staat zelfstandig de voorbereidende werkzaamheden te verrichten die noodzakelijk zijn om het bedrijf, onder leiding, te kunnen openen (opstarten). Tevens is hij in staat om, onder leiding, zelfstandig een wijk te draaien. Vaktechnische vaardigheden 1. De leerling is in staat een passende sfeer te creëren. 2. De leerling is in staat de kassa af te sluiten. Beroepsvaardigheden 1. De leerling is in staat om een planning te maken en de eigen werkzaamheden in te delen, gecontroleerd door de leermeester. 2. De leerling is in staat om gastvrij te handelen door te communiceren met de gasten tijdens de verschillende momenten van hun bezoek.
-
Organisatie kenmerken
- Mogelijkheden voor zij-instromers
Restaurant Jooi!
- Naam Restaurant Jooi!
- Leerbedrijf ID 100706272
- KvK naam Joi!
- KvK nummer 80314929
Erkenningen
Sector: Horeca en bakkerij
niveau 2 / 13-12-2021
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90740)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Bartender) (90751)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Fastfoodmedewerker) (90741)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Gastheer) (90742)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Bartender) (94151)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Gastheer/-vrouw) (94140)
niveau 3 / 13-12-2021
Werkt in de bediening (B1-K1)
- Voert voorbereidende werkzaamheden uit (B1-K1-W1)
- Werkt met de kassa (B1-K1-W10)
- Neemt reserveringen aan (B1-K1-W2)
- Ontvangt gasten (B1-K1-W3)
- Adviseert gasten en neemt de bestelling op (B1-K1-W4)
- Maakt dranken serveergereed (B1-K1-W5)
- Serveert de bestelling en ruimt af (B1-K1-W6)
- Creëert en onderhoudt de sfeer (B1-K1-W7)
- Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid (B1-K1-W8)
- Voert afrondende werkzaamheden uit (B1-K1-W9)
Bewaakt de voorraad (B1-K2)
- Controleert de voorraad (B1-K2-W1)
- Ontvangt en controleert de bestelling (B1-K2-W2)
- Pakt de bestelling uit en slaat deze op (B1-K2-W3)
Bestelt en beheert de voorraad (P2-K1)
- Bestelt de voorraad (P2-K1-W1)
- Reclameert foute levering bij de leverancier (P2-K1-W2)
- Beheert de opslag van de voorraad (P2-K1-W3)
Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart (P2-K2)
- Verzamelt informatie (P2-K2-W1)
- Doet voorstellen voor de menukaart (P2-K2-W2)
Geeft leiding en voert beheerstaken uit (P2-K3)
- Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid (P2-K3-W1)
- Instrueert en begeleidt lerende medewerkers (P2-K3-W2)
- Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers (P2-K3-W3)
Equivalenten van deze opleiding
- Bediening (23081)
- Horeca en bakkerij (79120)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (90750)
- Medewerker bediening / fastfood / cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer) (90752)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94150)
- Medewerker bediening/cafe-bar (94160)
- Medewerker bediening/café-bar (22178)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94152)
- Medewerker bediening/cafe-bar (Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw) (94153)
Restaurant Jooi!
- Naam Restaurant Jooi!
- Leerbedrijf ID 100706272
- KvK naam Joi!
- KvK nummer 80314929
Contactpersonen (1)
-
Jeroen Duijzer Contactpersoon BPVRollen
Contactpersoon BPV