Gastronoom / sommelier

Restaurant Alma Leerling gastronoom/sommelier of gastvrouw/gastheer

Restaurant & Bodega Alma in Oisterwijk openden in oktober 2019 de deuren. Op de historische plek aan De Lind, waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte in De Swaen, creëren chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars een bijzondere gastronomische beleving voor hun gasten met op de eerste verdieping een high-end-restaurant wat in 2022 is bekroond met een Michelin ster en op de begane grond een bodega. Het restaurant is open voor lunch en diner diner, de bodega is de hele dag geopend. Wij zoeken enthousiaste mensen met gevoel voor kwaliteit en service die mee willen bouwen aan het hoogst haalbare binnen de gastronomische beleving. Onze gasten bieden we een bijzondere ervaring op een hoog niveau, maar we hebben jou ook wat te bieden. Naast de elementen in onderstaande vacatures bieden we jou goed werkgeverschap, waarin o.m. een fijne werksfeer in een gloednieuw onderkomen, ruimte voor jouw inbreng en het streven naar een gezonde balans tussen werk en privé.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken iemand met: • Een BBL-opleiding, minimaal niveau 3, vanaf 2e jaars. • Ervaring in het betere segment van de horeca. • Gevoel voor gastvrijheid en service. • Basiskennis van wijn en andere dranken.

Wat biedt het bedrijf?

• Werken in een creatieve omgeving waarin we gaan voor het hoogst haalbare op gastronomisch gebied. • De mogelijkheid om samen met chef Wouter van Laarhoven de foodpairings te bepalen. • Werken met een professionele klimaatkast van 2 verdiepingen. • Werken met Lightspeed en met Annoncer, het fijnste digitale keuken/bedieningsysteem op de markt. • De mogelijkheid om te sparren met gastvrouw Malou Hagenaars. • Vrij op maandag, dinsdag en een weekenddag • Gratis bedrijfskleding. • Budget voor zaken als cursussen en opdoen van culinaire inspiratie, bijvoorbeeld bij collega’s.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P3-K1-W1 Vraagt offertes op en selecteert leveranciers
  • P3-K1-W2 Bestelt de voorraad
  • P3-K1-W3 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P3-K1-W4 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P3-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P3-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • P3-K2-W3 Selecteert dranken
  • P3-K2-W4 Levert een bijdrage aan de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept en bewaakt deze
  • P3-K2-W5 Signaleert en beoordeelt trends en ontwikkelingen
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P3-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P3-K3-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • P3-K3-W3 Stuurt medewerkers aan
  • P3-K3-W4 Voert intern formele gesprekken

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder