Servicemedewerker gebouwen

Stichting Kunstmuseum Den Haag mbo stage Techniek en Onderhoud in een kunstomgeving

Afdeling Gebouwen en Installaties van het Kunstmuseum zorgt voor het beheer en het (gebruikers)onderhoud van de museale gebouwen, de technische installaties (Elektrotechnische, Audiovisuele, Werktuigbouwkundige en Beveiligingsinstallaties), en de omliggende tuin van het museumcomplex (inclusief de karakteristieke vijvers). Daarnaast ondersteunt afdeling G&I bij de museale activiteiten waaronder het inrichten van tentoonstellingen. Als stagiair bij de afdeling G&I heb je te maken met bijzondere bouwkundige details die speciaal door de architect Berlage voor het gebouw ontworpen zijn en waar dus geen nieuw exemplaar meer van te krijgen is (denk aan deuren, bijzondere vloeren, antieke vitrines etc.). Je werkt ook met en tussen de kunstwerken op zaal of in het depot. Deze bijzonder omstandigheden vragen dus om een serieuze, nette en precieze werkhouding. Kwaliteit en veiligheid is bij ons vaak belangrijker dan snelheid.

Naar wie zijn wij op zoek?

-Je bent leergierig, als je wil leren dan helpen we je graag! -Je bent serieus, netjes en precies. -Je hebt een pro-actieve houding. Je begrijpt dat het soms nodig is om iets te doen wat misschien niet in je ‘takenpakket’ valt: samen zetten we onze schouders onder het bereiken van een mooi eindresultaat. -Je toont initiatief. -Je denkt actief na over hoe je jezelf op de kaart kan zetten, hoe je je manifesteert binnen het team, binnen het Kunstmuseum. -Interesse in elektrotechnische activiteiten is een pré, want die komen veel voor bij ons. -Interesse in de culturele sector is een pré. -Je beheerst de Nederlandse taal. -Je begrijpt dat een goede relatie en samenwerking met je collega’s en derden belangrijk is.

Wat biedt het bedrijf?

-Praktijkervaring in een omgeving waar je omringd wordt door kunst en cultuur. -300,- stagevergoeding bij een fulltime aanstelling van 36-uur. Als je minder dagen stage loopt wordt dit bedrag in verhouding aangepast. -De mogelijkheid om jouw passie of interesse in kunst te combineren met je vak. We moedigen studenten en werknemers aan tijdens werktijd de museumcollectie te bezoeken omdat het belangrijk voor ons is dat je weet wat er in het museum speelt. -Voldoende persoonlijke begeleiding, we zijn ook erg benieuwd naar jouw persoonlijke leerdoelen en helpen je hier graag bij. -We moedigen je aan om events in het Kunstmuseum bij te wonen: goed voor je netwerkvaardigheden en werknemersvaardigheden en een mooie kans om het Kunstmuseum beter te leren kennen. Bijvoorbeeld een opening van een tentoonstelling, de maandelijkse KM academie waarin een collega of afdeling vertelt waar ze mee bezig zijn, borrels en feestdagen.

Wat ga je leren?

  • Opnemen en vaststellen van werkzaamheden
  • B1-K1-W1 Voorbereiden van opnamewerkzaamheden
  • B1-K1-W2 Opnemen situatie ter plaatse
  • Verrichten van (onderhouds)werkzaamheden aan technische installaties, gebouwonderdelen en omgeving
  • B1-K2-W1 Voorbereiden van (onderhouds)werkzaamheden aan technische installaties, gebouw(onder)delen en omgeving
  • B1-K2-W10 Afronden van (onderhouds)werkzaamheden aan technische installaties, gebouw(onder)delen en omgeving
  • B1-K2-W2 Opsporen van elektrotechnische en werktuigkundige storingen en bouwkundige gebreken
  • B1-K2-W3 Geschikt maken gebouw(onder)deel voor uit te voeren werk
  • B1-K2-W4 Verrichten van preventief onderhoud aan elektrotechnische en werktuigkundige installatie
  • B1-K2-W5 Verrichten van preventief onderhoud aan gebouw, interieur en terrein
  • B1-K2-W6 Verhelpen van elektrotechnische en werktuigkundige storingen
  • B1-K2-W7 Verhelpen van bouwkundige gebreken
  • B1-K2-W8 Verrichten van modificaties aan elektrotechnische en werktuigkundige installaties
  • B1-K2-W9 Verrichten van modificaties aan gebouw, interieur en terrein

lees verder