Begeleider maatschappelijke zorg

Vitae Zorg Ontwikkel jouw zorgtalent als Stagiair Begeleider Maatschappelijke Zorg – Maak dagelijks het verschil voor onze cliënten

Als stagiair Begeleider Maatschappelijke Zorg werk je op onze afdeling die ondersteuning biedt aan een diverse groep cliënten, variërend van ouderen tot mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Je dag begint met het inventariseren van de behoeften van cliënten, waarbij je samen met hen hun zorg- en begeleidingsvragen in kaart brengt. Je ondersteunt hen bij dagelijkse taken zoals zelfzorg, wonen en huishouden, en begeleidt hen bij activiteiten die bijdragen aan hun participatie en zelfredzaamheid. Je zult zorgtechnische handelingen leren uitvoeren en oefenen hoe je effectief handelt in onverwachte of crisissituaties. Daarnaast werk je nauw samen met een multidisciplinair team en leer je hoe je zorg en begeleiding evalueert en bijstelt. Deze leerplaats biedt je een uitgebreide ervaring in het werken met verschillende doelgroepen en het toepassen van maatwerk in zorg en begeleiding.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zoeken een gemotiveerde en empathische stagiair die graag mensen ondersteunt in hun dagelijks leven. Als stagiair Begeleider Maatschappelijke Zorg stel je de cliënt centraal en pas je je makkelijk aan hun uiteenlopende behoeften aan. Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en kunt effectief communiceren met zowel cliënten als collega’s. Je bent een teamspeler, maar kunt ook zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen voor je taken. Flexibiliteit is belangrijk; je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende situaties en goed omgaan met onverwachte omstandigheden. Je hebt een groot inlevingsvermogen en respecteert de diversiteit van cliënten, of het nu gaat om ouderen, mensen met een beperking of cliënten met psychische problemen. Je bent leergierig en hebt een proactieve houding ten opzichte van je eigen ontwikkeling. Je blijft kalm en doortastend, ook in crisissituaties. Met een positieve instelling en een echte teamgeest ben jij de ideale kandidaat voor ons.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een uitdagende en leerzame stageplek in een dynamische zorgomgeving waar jouw ontwikkeling voorop staat. Je krijgt de kans om ervaring op te doen met diverse doelgroepen, van ouderen tot mensen met een beperking, en je leert hoe je maatwerk kunt leveren in de zorg. Onder begeleiding van ervaren professionals kun je je vaardigheden ontwikkelen en zorgtechnische handelingen uitvoeren. We waarderen jouw inbreng en bieden je een omgeving waarin je actief kunt bijdragen aan de verbetering van de zorg. Naast praktijkervaring kun je werken aan je persoonlijke groei, met regelmatige feedback en ruimte voor zelfreflectie. Je komt terecht in een collegiaal team, waar samenwerking en ondersteuning centraal staan. We bieden een stageplek met afwisseling en verantwoordelijkheid, waarin je jezelf kunt uitdagen en verder ontwikkelen binnen de maatschappelijke zorg. Ons doel is om jou te helpen het beste uit jezelf te halen en je voor te bereiden op een succesvolle carrière in de zorg.

Wat ga je leren?

  • Bieden van ondersteunende, activerende begeleiding en zorg
  • B1-K1-W1 Inventariseert ondersteuningsvragen van de cliënt
  • B1-K1-W2 Ondersteunt de cliënt bij de zelfzorg
  • B1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij wonen en huishouden
  • B1-K1-W4 Ondersteunt de cliënt bij participatie
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Voert zorgtechnische handelingen uit
  • B1-K1-W6 Handelt in onvoorziene en/of crisissituaties
  • B1-K1-W7 Werkt samen en stemt de werkzaamheden af
  • B1-K1-W8 Evalueert de geboden ondersteuning en zorg
  • Werken aan kwaliteit en deskundigheid
  • B1-K2-W1 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling
  • B1-K2-W2 Werkt aan bevorderen en bewaken van kwaliteitszorg
  • Bieden van ondersteuning op maat
  • P1-K1-W1 Levert een bijdrage aan het opstellen en bijstellen van het ondersteuningsplan
  • P1-K1-W2 Ondersteunt en begeleidt een groep cliënten bij activiteiten
  • P1-K1-W3 Ondersteunt de cliënt bij het voeren van eigen regie
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: P1-K1-W4 Levert een bijdrage aan de begeleiding van nieuwe collega's, stagiaires en/of vrijwilligers

lees verder