Sociaal werker

Vitae Zorg Stagiair Sociaal Werker: Maak een verschil in de samenleving

Als stagiair Sociaal Werker bij ons bedrijf word je een essentiële schakel in het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen. Je werkt op onze afdeling Maatschappelijke Zorg, waar je je bezighoudt met het onderzoeken van de behoeften van cliënten en het kiezen van passende ondersteuningsaanpakken. Een typische werkdag kan bestaan uit het voeren van intakegesprekken, het organiseren van activiteiten om sociale participatie te bevorderen, en het bieden van praktische hulp bij dagelijks functioneren, zoals bij financiën of gezondheid. Ook leer je hoe je opkomt voor de rechten van cliënten en hoe je de effectiviteit van de geboden ondersteuning evalueert. Daarnaast krijg je de kans om mee te werken aan beleidsuitvoering en je professionele ontwikkeling te bevorderen. Deze leerplaats biedt je de kans om diepgaande kennis en praktische vaardigheden op te doen die cruciaal zijn voor een succesvolle carrière als sociaal werker.

Naar wie zijn wij op zoek?

Wij zijn op zoek naar een gedreven en empathische student Sociaal Werk die klaar is om zich te ontwikkelen in een dynamische en diverse werkomgeving. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, waardoor je gemakkelijk in contact komt met mensen van verschillende achtergronden. Je bent een echte teamspeler en kunt ook zelfstandig werken. Een open en respectvolle houding is essentieel, want je zult te maken krijgen met kwetsbare doelgroepen die jouw begrip en steun nodig hebben. Je bent leergierig en flexibel, altijd bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en te leren van je ervaringen. Affiniteit met administratieve taken en beleidsuitvoering is een pre, maar vooral zoeken we iemand met een groot hart voor sociaal werk, die proactief is in het signaleren van problemen en het aandragen van passende oplossingen. Je hebt een scherp oog voor detail en bent in staat om in complexe situaties kalm en doordacht te handelen, altijd met het welzijn van de cliënt voorop.

Wat biedt het bedrijf?

Wij bieden een uitdagende en zeer leerzame stageplek waar je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen tot een competente sociaal werker. Onder begeleiding van ervaren professionals krijg je de ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan en eigen initiatieven te ontplooien. Je wordt actief betrokken bij diverse werkzaamheden, van het voeren van intakegesprekken tot het organiseren van activiteiten die de sociale participatie bevorderen. Daarnaast bieden wij een werkomgeving waar persoonlijke groei en samenwerking centraal staan. Je krijgt toegang tot interne trainingen en workshops, waardoor je je professionele vaardigheden verder kunt aanscherpen. Bovendien krijg je inzicht in zowel de praktische als beleidsmatige aspecten van het sociaal werk, wat je een holistisch beeld geeft van het vak. Bij ons krijg je niet alleen de kans om een positieve impact te maken op de levens van anderen, maar ook om je eigen competenties en zelfvertrouwen als sociaal werker te versterken.

Wat ga je leren?

  • Werken aan de kwaliteit van het dagelijks leven van mensen en groepen
  • B1-K1-W1 Onderzoekt de behoefte aan sociaal werk
  • B1-K1-W2 Kiest samen met mensen een aanpak voor ondersteuning
  • B1-K1-W3 Versterkt de sociale basis
  • B1-K1-W4 Biedt praktische ondersteuning bij dagelijks functioneren
  • Behoort niet tot het takenpakket Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W5 Zet een activiteit in om doel(en) te bereiken
  • B1-K1-W6 Komt op voor de rechten van mensen
  • B1-K1-W7 Evalueert de aanpak voor ondersteuning
  • Werken in een organisatie en aan de eigen beroepsontwikkeling
  • B1-K2-W1 Voert het beleid uit
  • B1-K2-W2 Voert administratieve taken uit
  • B1-K2-W3 Werkt aan de eigen professionele ontwikkeling

Kenmerken

  • Opleiden voor een mbo-certificaat
  • Opleiden voor een Praktijkverklaring
  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder