Bistro Bon Enthousiaste leerling gezocht voor in de bediening!
verzorgen van mise en place, zoals dekken/klaarmaken van tafels, klaarleggen van bestek en tafellinnen, e.d.; assisteren bij de opbouw van zalen (recepties en partijen). ontvangen en placeren van gasten; opnemen van bestellingen en geven van informatie, waar nodig raadplegen van de leidinggevende of de keuken over bijzondere wensen van gasten; doorgeven van bestellingen aan keuken of buffet; zo nodig zelf klaarmaken van eenvoudige bestellingen (inschenken van dranken, klaarmaken van kleine gerechten/snacks e.d.); aanvoeren en klaarzetten van (ontbijt)buffetten; serveren van gerechten, dranken. controleren, afdragen en verantwoorden van ontvangen gelden; opmaken van rekening en afrekenen met gasten; aannemen/noteren van tafelreserveringen, afstemmen met leidinggevende in geval van bijzonder vragen of verwachte problemen met de tafelbezetting. op- en afruimen na afloop; opruimen/schoonmaken van publieksruimten en werkruimten.
Naar wie zijn wij op zoek?
Gastgerichtheid: is hoffelijk, voorkomend en welgemanierd naar anderen; vermijdt uitspraken als ‘nee, dat kan niet’ of ‘het is druk’ zonder uitleg; biedt ook ongevraagd extra service; onderzoekt hoe gasten adequaat en optimaal te helpen. Flexibiliteit: staat open voor veranderingen die anderen voorstellen; schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden; accepteert dat werk door anderen of omstandigheden wordt bepaald. Inzet tonen: is bereid om alles aan te pakken; is niet tevreden met een gemiddelde prestatie; stopt pas als het werk klaar is; neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk. Oog voor detail / Nauwgezet: is grondig, controleert de eigen werkzaamheden; is ordelijk en werkt overzichtelijk, ook bij overdracht van werkzaamheden; werkt volgens vaste procedures, voert de nodige controles uit. Betrokkenheid: is trots op zijn bedrijf en de eigen bijdragen daarin; spreekt positief over zijn bedrijf; voelt zich prettig bij
Wat biedt het bedrijf?
Baan in het centrum van een grote stad Flexibiliteit in het rooster Gezellig hecht en jong team Kans op een vaste baan na de studie
Wat ga je leren?
- Werkt in de bediening
- B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
- B1-K1-W10 Werkt met de kassa
- B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
- B1-K1-W3 Ontvangt gasten
- B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
- B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
- B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
- B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
- B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
- B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
- Bewaakt de voorraad
- B1-K2-W1 Controleert de voorraad
- B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
- B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
Kenmerken
- Mogelijkheden voor begeleiding op maat
- Opleiden voor een mbo-certificaat
- Opleiden voor een Praktijkverklaring
- Met uitzicht op een vaste baan