Medewerker hovenier

Land In Zicht Stage sociaal en ecologisch hoveniersbedrijf Land in Zicht, kom je meewerken aan tuinen met een verhaal?

Ben je op zoek naar een stageplaats waar je veel kan ontdekken en leren? Land in Zicht is niet zomaar een hoveniersbedrijf, samen zorgen we voor mens en aarde. Dat doen we onder andere in ons hoveniersbedrijf, waar we samen met de deelnemers van onze dagbesteding natuurlijke tuinen aanleggen en onderhouden bij particulieren, scholen, zorginstellingen en bedrijven. Twee teams van deelnemers gaan dagelijks op pad, onder leiding van een professionele hovenier. We werken aan tuinen met veel groen, aandacht voor inheemse beplanting en hergebruik en lichte bestratingswerkzaamheden. Als stagiair ben je welkom mee te werken in het team en afhankelijk van jouw leerdoelen ook mee te gaan met de adviesgesprekken voorafgaand aan de klussen.

Naar wie zijn wij op zoek?

Oog voor wat er gedaan moet worden, initiatiefrijk en enthousiast om in een kleine organisatie aan de slag te gaan, affiniteit met een sociale werkplaats en ecologische tuinen is een pre.

Wat biedt het bedrijf?

Met ons sociale hoveniersbedrijf in Amersfoort Vathorst verzorgen we op ecologische wijze tuinaanleg- en onderhoud voor particulieren en bedrijven in de omgeving, waar biodiversiteit mag floreren. Je kunt hier meer leren over hergebruik, inheemse beplanting en ook over klantcontact en het adviseren en stimuleren van klanten op gebied van natuurlijke tuinen. Door de kleinschaligheid van onze organisatie is er ook ruimte om jouw input in te brengen en mee te denken.

Wat ga je leren?

  • Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/inrichting en onderhoud/beheer van de groene ruimte
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor flora, fauna, bodem en water
  • B1-K1-W2 Hanteert gereedschappen en/of machines voor aanleg/inrichting en onderhoud/beheer
  • B1-K1-W3 Communiceert over het werk
  • B1-K1-W4 Voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden rondom aanleg/inrichting en onderhoud/beheer uit
  • Uitvoeren aanleg en onderhoud tuinen en/of stadsgroen
  • P1-K1-W1 Legt tuinen en/of stadsgroen aan
  • P1-K1-W2 Voert onderhoud uit aan tuinen en/of stadsgroen

lees verder