Medewerker hovenier

Schooltuinen en Natuureducatie gemeente Amsterdam BBL-plek Hovenier bij de Schooltuinen in Amsterdam

Op de Schooltuin is altijd wat te beleven en elk seizoen brengt iets nieuws. Als leerling hovenier werk je samen met je collega hovenier op ‘het park’. Gedurende de dag komen er meerdere klassen met leerlingen om het schooltuinprogramma te volgen en te leren van de educatief medewerkers over moestuinieren en de natuur. Je houdt je bezig met de werkzaamheden die bij het onderhouden en beheren het schooltuincomplex horen maar bent ook soms gastheer voor bezoeker die vragen hebben. De ene dag ben je volop bezig in de tuinen, de andere dag met technische klussen en wanneer nodig assisteer je de educatief medewerker bij de lessen. Je wordt volledig opgenomen in het team om jou de kneepjes van het vak te leren.

Naar wie zijn wij op zoek?

Al onze collega’s verschillen zoals bijvoorbeeld in functie, leeftijd, afkomst, karakter, dromen en hobby’s. Daar zijn we trots op, want al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze stad. Dus wie jij ook bent: je bent welkom binnen onze gemeente. Voor deze plek vragen we van jou: • dat je bent ingeschreven (of dit nog gaat doen) voor een BBL-opleiding niveau 2 of 3 in de richting van groenvoorziening, hovenier of medewerk natuur, water en recreatie; • dat je affiniteit met ecologie (planten, insecten, vogels) en werken met kinderen hebt; • dat jij je bewust bent van de omgeving en klantgericht bent.

Wat biedt het bedrijf?

Jouw leerproces vinden we belangrijk. Je krijgt tijd en aandacht om te werken aan de leerdoelen van je opleiding en we bieden trainingen zoals bosmaaien, kettingzagen en bladblazen. Door de vele mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente Amsterdam kun je samen met je vaste begeleider kijken naar je interesses en welke opdrachten hierbij passen. Op een schooltuin werkt een hovenier en meerdere educatief medewerkers, vaak is de coördinator ook aanwezig. Op een dag komen er klassen langs voor een programma van een uur, waarbij elke leerling een eigen stukje tuin krijgt. De schooltuin waar jij aan de slag gaat is de Vink Schooltuin. We starten de dag om 07:30 uur en eindigt om 16:00 uur. De gemeente Amsterdam heeft goede arbeidsvoorwaarden en mooie doorgroeimogelijkheden. Meer informatie vind je op onze eigen vacature website, https://werkenbij.amsterdam.nl/

Wat ga je leren?

  • Uitvoeren werkzaamheden ten behoeve van aanleg/inrichting en onderhoud/beheer van de groene ruimte
  • B1-K1-W1 Draagt zorg voor flora, fauna, bodem en water
  • B1-K1-W2 Hanteert gereedschappen en/of machines voor aanleg/inrichting en onderhoud/beheer
  • B1-K1-W3 Communiceert over het werk
  • B1-K1-W4 Voert voorbereidende en afrondende werkzaamheden rondom aanleg/inrichting en onderhoud/beheer uit
  • Uitvoeren aanleg en onderhoud tuinen en/of stadsgroen
  • P1-K1-W1 Legt tuinen en/of stadsgroen aan
  • P1-K1-W2 Voert onderhoud uit aan tuinen en/of stadsgroen

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan

lees verder