Meewerkend horeca ondernemer

Sijl Coffee Specialties Vakman-Ondernemer / Meewerkend ondernemer horeca (Barista)

De student gaat zichzelf ontwikkelen als ondernemer in een koffiespeciaalzaak. Je wordt meegenomen in het gehele proces van de onderneming. van inkoop tot het bereiden van specialty coffee en van administratie tot het verkoopproces. Hierbij leer je verkoopvaardigheden, verkoopgesprekken, administratieve vaardigheden, marketingvaardigheden en wordt je een echte barista. Daarnaast krijg je als student de tijd om een ondernemersplan te schrijven en al je werkprocessen af te werken voor Vakman-ondernemer.

Naar wie zijn wij op zoek?

De student is geïnteresseerd in het verwerken van een specialty product en de verkoop hiervan. Je kan de gasten informeren over alles wat betreft koffie. De student beschikt over sociale vaardigheden, heeft een ondernemende blik en een drang voor perfectie. Met deze vaardigheden ben jij het middelpunt van de zaak als barista.

Wat biedt het bedrijf?

Het leerbedrijf biedt de student een rustige werkomgeving waar hij/zij aan zichzelf kan werken als ondernemer en barista. De Bonen Brander zal naar de wensen van de student luisteren en hierop inspelen. De Bonen Brander is een flexibele omgeving waar de student ook het verschil kan maken met innoverende ideeën welke met de juiste onderbouwing ook werkelijkheid worden. Wil jij verder groeien als barista dan staat De Bonen Brander goed op je CV. Je wordt altijd ondersteund door een SCA gecertificeerd Barista.

Wat ga je leren?

  • Onderneemt
  • B1-K1-W1 Ontwikkelt een ondernemingsplan
  • B1-K1-W2 Treft voorbereidingen voor het starten van een onderneming
  • B1-K1-W3 Implementeert het ondernemingsplan
  • B1-K1-W4 Maakt marktanalyse
  • B1-K1-W5 Voert commerciële activiteiten uit
  • B1-K1-W6 Stelt financieel beleid vast en bepaalt de verkoopprijs
  • B1-K1-W7 Bepaalt inkoop- en voorraadbeleid
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • B1-K2-W1 Maakt een operationeel plan
  • B1-K2-W2 Plant en verdeelt de werkzaamheden
  • B1-K2-W3 Begroot financiën
  • B1-K2-W4 Bewaakt financiën
  • B1-K2-W5 Stuurt medewerkers aan
  • B1-K2-W6 Voert intern formele gesprekken
  • Werkt mee in drank- en spijsverstrekkende bedrijven
  • P3-K1-W1 Verricht voorbereidende werkzaamheden in het horecabedrijf
  • P3-K1-W10 Sluit het bedrijf af
  • P3-K1-W2 Ontvangt en informeert/adviseert de gast
  • P3-K1-W3 Neemt de bestelling op en serveert deze
  • P3-K1-W4 Maakt dranken serveergereed
  • P3-K1-W5 Bereidt gerechten
  • P3-K1-W6 Maakt de rekening op en neemt afscheid van de gast
  • P3-K1-W7 Creëert en bewaakt sfeer
  • P3-K1-W8 Neemt speciale arrangementen, partijen of bestellingen aan
  • P3-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit in het horecabedrijf

lees verder