Timmerman

Stichting Het Drentse Landschap Nieuwbouw niet interessant, maar houd je van oude gebouwen? Maak je graag dingen op maat? We zorgen voor meer dan 300 historische objecten, van stookhokken en aardappelkelders tot boerderijen, kerken en havezaten

In de functie van medewerker onderhoud gebouwen binnen het team Monumenten & Erven (M&E) werk je in een klein team aan onderhoudswerkzaamheden en renovatieprojecten. Je werkt samen met ervaren timmerlieden op verschillende locaties in Drenthe, vaak in het landelijk gebied. De werkzaamheden worden aangestuurd door bouwkundig medewerkers, die werken vanuit het kantoor in Assen. Wat ga je doen? Je voert allerhande (timmer)werkzaamheden uit, onder begeleiding van ervaren timmerlieden. Daarbij werk je binnen de kaders van het beleid van de stichting en de geldende wet- en regelgeving, zoals veiligheidsvoorschriften. Je levert gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s met als doel het verbeteren van de uitvoering van werkzaamheden. Je neemt deel aan periodieke werkoverleggen en teambijeenkomsten.

Naar wie zijn wij op zoek?

Je volgt een timmeropleiding op niveau 2 of 3. Je hebt affiniteit met historische gebouwen. Je werkt nauwkeurig en hebt oog voor kwaliteit. Je werkt graag in een klein team. Je hebt een positieve instelling. Het is praktisch als je in de provincie Drenthe/regio woont. Je bent in bezit van rijbewijs B.

Wat biedt het bedrijf?

Wat biedt Het Drentse Landschap? Een zeer gevarieerde opleidingsplaats waar je de mogelijkheid krijgt om verschillende vaardigheden aan te leren. Je wordt begeleid en ondersteund door ervaren monumentenspecialisten. Voor de uitoefening van je werk krijg je de beschikking over de noodzakelijke gereedschappen en werkkleding. Naast je opleiding krijg je bij ons een leer/werkovereenkomst, van september 2024 t/m augustus 2025 voor 4 werkdagen per week. Inschaling voor BBL-leerlingen is conform cao (Bos en natuur/De Landschappen) en afhankelijk van je leeftijd (minimumloon + 20%)

Wat ga je leren?

  • Bewerken en verwerken bouwmaterialen en (prefab)elementen
  • B1-K1-W1 Richt werkplek in
  • B1-K1-W2 Zet bouwwerk uit en controleert maatvoering
  • B1-K1-W3 Verwijdert constructiedelen
  • B1-K1-W4 Stelt hulp- en/of ondersteuningsconstructies
  • B1-K1-W5 Bewerkt bouwmaterialen
  • B1-K1-W6 Plaatst prefab elementen (ruwbouw)
  • B1-K1-W7 Monteert producten en onderdelen (afbouw)
  • B1-K1-W8 Ruimt werkplek op

lees verder