Zelfstandig werkend gastheer / -vrouw

Restaurant Bastille

De zelfstandig werkend gastheer/-vrouw is gericht op het verlenen van service binnen het bedrijf. De omgang met gasten en hun wensen, behoeften en beleving staan hierbij centraal. De gastheer/-vrouw beschikt over coachingsvaardigheden en kan luisteren, om (lerende) medewerkers op de werkvloer optimaal en persoonsgericht te begeleiden. Hij begeleidt alleen operationeel en draagt geen eindverantwoordelijkheid. De taken van een zelfstandig werkend gastheer/-vrouw zijn deels uitvoerend en deels controlerend. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden, zoals het begeleiden en adviseren van gasten en het verwerken van gegevens in de administratie en afsluitende werkzaamheden.

Naar wie zijn wij op zoek?

Werkt in de bediening • Adviseert gasten en neemt de bestelling op • Creëert en onderhoudt de sfeer • Maakt dranken serveergereed • Neemt reserveringen aan • Ontvangt gasten • Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid • Serveert de bestelling en ruimt af • Voert afrondende werkzaamheden uit • Voert voorbereidende werkzaamheden uit • Werkt met de kassa Bewaakt de voorraad • Controleert de voorraad • Ontvangt en controleert de bestelling • Pakt de bestelling uit en slaat deze op Bestelt en beheert de voorraad • Beheert de opslag van de voorraad • Bestelt de voorraad • Reclameert foute levering bij de leverancier Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart • Doet voorstellen voor de menukaart • Verzamelt informatie Geeft leiding en voert beheerstaken uit • Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid • Instrueert en begeleidt lerende medewerkers • Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Wat biedt het bedrijf?

Wij zijn een klein bedrijf waarbij de eigenaren zelf dagelijks meewerken. Hierdoor is er dagelijks 1:1 begeleiding mogelijk en kan je er alles leren.

Wat ga je leren?

  • Werkt in de bediening
  • B1-K1-W1 Voert voorbereidende werkzaamheden uit
  • B1-K1-W10 Werkt met de kassa
  • B1-K1-W2 Neemt reserveringen aan
  • B1-K1-W3 Ontvangt gasten
  • B1-K1-W4 Adviseert gasten en neemt de bestelling op
  • B1-K1-W5 Maakt dranken serveergereed
  • B1-K1-W6 Serveert de bestelling en ruimt af
  • B1-K1-W7 Creëert en onderhoudt de sfeer
  • B1-K1-W8 Rekent de bestelling(en) af en neemt afscheid
  • B1-K1-W9 Voert afrondende werkzaamheden uit
  • Bewaakt de voorraad
  • B1-K2-W1 Controleert de voorraad
  • B1-K2-W2 Ontvangt en controleert de bestelling
  • B1-K2-W3 Pakt de bestelling uit en slaat deze op
  • Bestelt en beheert de voorraad
  • P2-K1-W1 Bestelt de voorraad
  • P2-K1-W2 Reclameert foute levering bij de leverancier
  • P2-K1-W3 Beheert de opslag van de voorraad
  • Doet voorstellen voor de samenstelling van de menu- en drankenkaart
  • P2-K2-W1 Verzamelt informatie
  • P2-K2-W2 Doet voorstellen voor de menukaart
  • Geeft leiding en voert beheerstaken uit
  • P2-K3-W1 Bewaakt het sociaal-hygiënisch beleid
  • P2-K3-W2 Instrueert en begeleidt lerende medewerkers
  • P2-K3-W3 Voert informele en ondersteunt bij formele gesprekken met lerende medewerkers

Kenmerken

  • Met uitzicht op een vaste baan
  • Mogelijkheden voor begeleiding op maat

lees verder