SCHAAP HOLLAND Vakexpert kwaliteitsdienst voedingsindustrie
Als stagiair bij de Kwaliteitsdienst kun je diverse dagelijkse taken uitvoeren, zoals diverse testen en keuringen om de kwaliteit van de producten vast te stellen. Daarbij wordt er gezocht naar productafwijkingen en registreren we dit in ons kwaliteitssysteem. Het ontwikkelen en verbeteren van producten en processen in samenwerking met diverse collega’s is een belangrijke uitdagende taak binnen deze afdeling. Als stagiair is je opdracht gericht op een Proces- en Kwaliteitsverbeteringsproject.
Naar wie zijn wij op zoek?
• Je volgt een opleiding in de richting van Levensmiddelentechnologie op MBO of HBO niveau; • Je bent beschikbaar voor een stage voor de duur van ongeveer een tot meerdere maanden; • Het is mogelijk om bij ons je eindstage te volgen; • Je bent initiatiefrijk, accuraat en secuur; • Je werkt zowel graag in een team als zelfstandig; • Je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel; • Je kan goed overzicht houden bij de uitvoer van diverse verschillende werkzaamheden; • Je beheerst de Nederlandse taal en kan duidelijk communiceren.
Wat biedt het bedrijf?
De Kwaliteitsdienst van Schaap bestaat uit zes kundige collega’s met verschillende achtergronden. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het waarborgen voor de hoge product -en proceskwaliteit van onze aardappelproducten. Met een goede interne begeleiding bieden wij jou de kans om jou op te leiden als expert op het gebied van kwaliteit. We bieden jou een uitdagende en afwisselde stage. WAT JE (ONDER ANDERE) GAAT LEREN • Beoordelen van het gekookte product op onder andere gaarheid en signaleren van afwijkingen op de normen; • Registreren van de keuringsgegevens; • Ondersteunen bij projecten door middel van diverse metingen; • Schoonmaken van de keurruimten na gebruik; • Hygiënecontroles van de productieruimten; • Uitvoeren van een Proces- en Kwaliteitsverbeteringsproject.
Wat ga je leren?
- Zorgdragen voor voedingsproductie
- Behoort niet tot het takenpakket: B1-K1-W1 Draagt zorg voor de bewerking en productie van voeding
- B1-K1-W2 Draagt zorg voor voedselkwaliteit
- B1-K1-W3 Draagt zorg voor voedselveiligheid en hygiëne
- B1-K1-W4 Controleert meetgegevens
- Kwaliteitszorg uitvoeren
- P4-K1-W1 Voert kwaliteitsonderzoek uit
- P4-K1-W2 Bewaakt de kwaliteit van de productie
- P4-K1-W3 Organiseert productoptimalisatie of -vernieuwing
- Behoort niet tot het takenpakket: P4-K1-W4 Communiceert over nieuwe en gewijzigde procedures